boekweit- havermout pannenkoek
Deze pannenkoek leent zich uitstekend voor hartig beleg vanwege de neutrale smaak. Een voedzame en lekkere start van de dag!
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Ingrediënten voor het beslag
50 gram havermout |
50 gram boekweitvlokken |
1 stuks ei |
1 theelepel bakpoeder |
150 mililiter (plantaardige) melk |
1 eetlepel zonnebloemolie |
topping
250 gram champignons |
1 handje platte peterselie |
1 naar smaak peper en zout |
1 lepel zonnebloemolie |
boekweit- havermout pannenkoek Werkwijze
- Doe de havermoutvlokken samen met de boekweitvlokken in de keukenmachine en meng tot meel.
- Voeg het bakpoeder en het zout toe en verdeel dit door het meel.
- Voeg de (plantaardige) melk en het ei toe en meng met een garde tot een glad beslag.
- Laat dit beslag 30 minuten staan.
- Verhit in een koekenpan een lepel olie op middelhoog vuur.
- Giet het beslag in de pan en laat de pannenkoek rustig bakken in ongeveer 5 minuten.
- Als de bovenkant droog is kan je de pannenkoek omdraaien. Bak dan de andere kant gaar. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
- Verhit ondertussen in een andere koekenpan een lepel olie op hoog vuur. Bak hierin de champignons gaar. Bestrooi ze met peper en zout.
- Laat de pannenkoek op een bord glijden en verdeel de champignons erover. Bestrooi met de verse peterselie.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-voeg een halve theelepel kaneel toe aan het beslag. Hierdoor is het beslag lekkerder als je deze met iets zoets wil beleggen.