boekweit- havermout pannenkoek

Deze pannenkoek leent zich uitstekend voor hartig beleg vanwege de neutrale smaak. Een voedzame en lekkere start van de dag!

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

Ingrediënten voor het beslag

50 gram havermout
50 gram boekweitvlokken
1 stuks ei
1 theelepel bakpoeder
150 mililiter (plantaardige) melk
1 eetlepel zonnebloemolie

topping

250 gram champignons
1 handje platte peterselie
1 naar smaak peper en zout
1 lepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

    • Doe de havermoutvlokken samen met de boekweitvlokken in de keukenmachine en meng tot meel. 
    • Voeg het bakpoeder en het zout toe en verdeel dit door het meel.
    • Voeg de (plantaardige) melk en het ei toe en meng met een garde tot een glad beslag. 
    • Laat dit beslag 30 minuten staan.
    • Verhit in een koekenpan een lepel olie op middelhoog vuur. 
    • Giet het beslag in de pan en laat de pannenkoek rustig bakken in ongeveer 5 minuten.  
    • Als de bovenkant droog is kan je de pannenkoek omdraaien. Bak dan de andere kant gaar. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
    • Verhit ondertussen in een andere koekenpan een lepel olie op hoog vuur. Bak hierin de champignons gaar. Bestrooi ze met peper en zout. 
    • Laat de pannenkoek op een bord glijden en verdeel de champignons erover. Bestrooi met de verse peterselie. 
  1. Eet smakelijk!

Notes

-voeg een halve theelepel kaneel toe aan het beslag. Hierdoor is het beslag lekkerder als je deze met iets zoets wil beleggen. 

Be the first to post a review