boekweit- havermout pannenkoek
Deze pannenkoek leent zich uitstekend voor hartig beleg vanwege de neutrale smaak. Een voedzame en lekkere start van de dag!
Galerij
| Categorie: | Ontbijt | 
Ingrediënten
            Voor
            
        
            1        
        Partij(en)    
        
	
	
        
	
	Ingrediënten voor het beslag
| 50 gram havermout | 
| 50 gram boekweitvlokken | 
| 1 stuks ei | 
| 1 theelepel bakpoeder | 
| 150 mililiter (plantaardige) melk | 
| 1 eetlepel zonnebloemolie | 
topping
| 250 gram champignons | 
| 1 handje platte peterselie | 
| 1 naar smaak peper en zout | 
| 1 lepel zonnebloemolie | 
boekweit- havermout pannenkoek Werkwijze
- Doe de havermoutvlokken samen met de boekweitvlokken in de keukenmachine en meng tot meel.
 - Voeg het bakpoeder en het zout toe en verdeel dit door het meel.
 - Voeg de (plantaardige) melk en het ei toe en meng met een garde tot een glad beslag.
 - Laat dit beslag 30 minuten staan.
 - Verhit in een koekenpan een lepel olie op middelhoog vuur.
 - Giet het beslag in de pan en laat de pannenkoek rustig bakken in ongeveer 5 minuten.
 - Als de bovenkant droog is kan je de pannenkoek omdraaien. Bak dan de andere kant gaar. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
 - Verhit ondertussen in een andere koekenpan een lepel olie op hoog vuur. Bak hierin de champignons gaar. Bestrooi ze met peper en zout.
 - Laat de pannenkoek op een bord glijden en verdeel de champignons erover. Bestrooi met de verse peterselie.
 - Eet smakelijk!
 
Opmerkingen
-voeg een halve theelepel kaneel toe aan het beslag. Hierdoor is het beslag lekkerder als je deze met iets zoets wil beleggen.
                    


