Oosterse quiche

Deze oosterse quiche ontstond bij toeval, gemaakt met restjes uit de koelkast. Het resultaat was zo verrassend, dat deze nog regelmatig gebakken wordt!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

1 stuks kant en klaar quichedeeg
1 stuks ui
1 teen knoflook
300 gram gehakt
100 gram sperziebonen
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen citroengras
1 stuks paprika
1 tl sambal
4 stuks eieren
200 ml kookroom
2 el ketjap manis

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Verhit wat olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook.
    • Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het gehaktmengsel op smaak met de kurkuma, het paprikapoeder, de gember en het citroengras.
    • Stoom of kook in een andere pan de sperzieboontjes beetgaar. Giet ze af.
    • Pak een grote kom en doe hier het gehaktmengsel en de boontjes in. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe. Voeg ook de sambal, eieren, kookroom en de ketjap manis toe. Roer alles goed door elkaar.
    • Vet een quichevorm in en bekleed deze met het quichedeeg.
    • Prik gaatjes in het deeg. Schep dan de vulling erop.
    • Bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar.

Notes

Houd je van een knapperige bite? Bestrooi de quiche dan voor het opdienen met gebakken uitjes.

Be the first to post a review