Hutspotmuffins 24 stuks

Weer eens wat anders, hutspot op een verrassende manier; in muffinvorm! Lekker als hoofdgerecht maar kan ook prima als lunchgerecht gegeten worden. Door de toevoeging van de eieren wordt de hutspot lekker luchtig om te eten. 

Klaar in

10min

Bereidingstijd

20min

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 5 Perso(o)n(en)

Ingrediënten

1 kilo kruimige aardappelen
750 gram winterpeen
3 stuks ui
1 stuks groente bouillonblokje
250 gram spekreepjes
2 stengels bosui
6 stuks eieren
1 naar smaak peper en zout

Hutspotmuffins 24 stuks Werkwijze

    • Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan tot deze krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet of op keukenpapier. 
    • Schil de aardappelen en snijd deze in gelijkmatige stukken.
    • Schil de wortel en snijd deze in stukken.
    • Snipper de uien.
    • Doe de aardappelen met de wortel en de uien in een pan. Voeg water toe zodat het geheel bijna onderstaat.
    • Doe het bouillonblokje erbij. 
    • Breng het geheel aan de kook en laat 15- 20 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn. Je kan dit controleren door er met een vork in te prikken. Als je er makkelijk in kan prikken zijn de aardappelen gaar. 
    • Giet af in een vergiet en vang het kookvocht hierbij op. 
    • Doe het aardappelmengsel terug in de pan en stamp het geheel fijn met een pureestamper. Voeg hierbij beetje bij beetje wat kookvocht toe tot de stamppot de gewenste dikte heeft. 
    • Breng op smaak met peper en zout. 
    • Laat de stamppot afkoelen.
    • Snij de bosui in ringen.
    • Voeg de spekreepjes en de bosui toe aan de afgekoelde stamppot. 
    • Roer de eieren door de stamppot en meng goed door elkaar. 
    • Mocht het nodig zijn om meer eieren toe te voegen dan kan dat. Het moet een smeuïg/ wat nat geheel worden. 
    • Verwarm de oven op 200 graden.
    • Vet een muffinvorm in
    • Verdeel het hutspot 'beslag' over de vormpjes  en bak de muffins in de 25-30 minuten in de oven.
    • Laat ze afkoelen in de vormpjes en haal ze er daarna voorzichtig uit.
    • Eet smakelijk! 

Opmerkingen

-Vries de muffins per stuk in en neem ze mee als lunch naar school of werk. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven