havermout- rogge pannekoekjes ca. 6 stuks
Tussen al het gefeest door is even 'gewoon' eten ook wel eens fijn. Deze pannenkoekjes geven een lang verzadigd gevoel en zijn ook nog eens erg lekker. Een heerlijk verantwoord ontbijtje!
Galerij
Categorie: | Ontbijt De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
2 stuks eieren |
2 stuks banaan |
1 stuks appel |
0.5 eetlepels koek en speculaaskruiden |
75 gram roggevlokken |
100 gram havermout vlokken |
20 mililiter olie om in te bakken |
20 mililiter olie om in te bakken |
havermout- rogge pannekoekjes ca. 6 stuks Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere havermout- rogge pannenkoekjes:
- Verwijder het klokhuis uit de appel.
- Doe alle ingrediënten (behalve de olie om in te bakken), in een blender of keukenmachine en mix tot een redelijk glad geheel. Let op, het beslag is best aan de dikke kant.
- Verhit in een koekenpan wat olie op middelhoog tot hoog vuur.
- Schep met een juslepel 3 hoopjes beslag in de pan. Druk deze met een natte lepel plat.
- Bak ze ongeveer 3 minuten. Draai ze om en bak de andere kant ook nog een minuut of 3.
- Bak op deze manier nog een portie van 3 pannenkoekjes.
- Leg 3 pannenkoekjes op een bord en schenk er wat honing of stroop over.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
- Maak er gerust wat meer. Je kan ze makkelijk 1-2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Zo heb je de volgende dag ook een lekker ontbijtje. Piep ze even kort op in de magnetron en klaar.......