havermout-banaan pannenkoek
Begin de dag eens met dit lekkere ontbijtje. Een pannenkoek met havermout en banaan. Boordevol gezonde voedingsstoffen waardoor jij met een lang voldaan gevoel van je actieve (werk)dag kan genieten.
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 stuks rijpe banaan |
2 stuks ei |
50 gram havermout |
1 theelepel kaneel |
150 gram Griekse yoghurt |
1 snuf zout |
1 eetlepel honing |
2 stuks vers fruit naar keuze |
0.5 eetlepel (kokos) olie |
havermout-banaan pannenkoek Werkwijze
- Doe de havermout, yoghurt, banaan, snuf zout, kaneel en eieren in de keukenmachine. Meng tot een egaal beslag.
- Laat dit beslag 5-10 minuten staan om een goede binding te krijgen.
- verhit de (kokos) olie in een koekenpan op half hoog vuur.
- Doe het beslag in de pan en verdeel gelijkmatig over de bodem.
- Bak de pannenkoek in 5-7 minuten aan 1 kant goudbruin.
- Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant in 5-7 minuten gaar.
- Maak tijdens het bakken het verse fruit schoon.
- Leg de pannenkoek op een bord. Lepel de honing erover en maak af met het verse fruit.
- Eet smakelijk
Opmerkingen
-Met dit beslag kan je in plaats van 1 grote pannenkoek ook 4 kleine pancakes bakken.
-Varieer met vers fruit wat jij lekker vindt of nog in huis hebt.