Pompoenquiche met courgette en geitenkaas

Deze quiche ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens super snel te maken en hij smaakt heerlijk!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

5 plakjes bladerdeeg
400 gram pompoen
0.5 stuks courgette
1 stuks rode ui
100 gram geitenkaas
4 stuks eieren
250 gram crème fraîche
4 takjes tijm, blaadjes gerist
1 snuf versgemalen zwarte peper, naar smaak

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm in.
    • Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het deeg zodat de lucht kan ontsnappen.
    • Snijd de courgette en pompoen in blokjes en verdeel deze over het deeg.
    • Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze ook over het deeg.
    • Verdeel de geitenkaas over de groenten.
    • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche. Breng dit mengsel op smaak met de tijm en versgemalen zwarte peper.
    • Giet het eimengsel over de groenten.
    • Zet de quiche 40-45 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de geitenkaas bruin wordt.

Notes

  • Geen zin om een hele pompoen te kopen? Gebruik dan een zakje pompoenblokjes!
  • In plaats van geitenkaas is ook feta een goede match met pompoen.
  • In plaats van bladerdeeg kan je ook kant en klaar quichedeeg gebruiken.

Be the first to post a review