Pompoenquiche met courgette en geitenkaas
Deze quiche ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens super snel te maken en hij smaakt heerlijk!
Voorbereidingstijd
Koken
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
1
Baksel(s)
5 plakjes bladerdeeg |
400 gram pompoen |
0.5 stuks courgette |
1 stuks rode ui |
100 gram geitenkaas |
4 stuks eieren |
250 gram crème fraîche |
4 takjes tijm, blaadjes gerist |
1 snuf versgemalen zwarte peper, naar smaak |
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm in.
- Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het deeg zodat de lucht kan ontsnappen.
- Snijd de courgette en pompoen in blokjes en verdeel deze over het deeg.
- Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze ook over het deeg.
- Verdeel de geitenkaas over de groenten.
- Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche. Breng dit mengsel op smaak met de tijm en versgemalen zwarte peper.
- Giet het eimengsel over de groenten.
- Zet de quiche 40-45 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de geitenkaas bruin wordt.
Recept opmerkingen
- Geen zin om een hele pompoen te kopen? Gebruik dan een zakje pompoenblokjes!
- In plaats van geitenkaas is ook feta een goede match met pompoen.
- In plaats van bladerdeeg kan je ook kant en klaar quichedeeg gebruiken.