Tray bake van pompoen en aardappel
Geniet deze herfst van pompoen uit de oven met deze heerlijke tray bake. De chilivlokken geven het een pittig tintje. Een fijne tegenhanger van de zoete smaak van de pompoen
Klaar in
10min
Bereidingstijd
50min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
800 gram pompoenblokjes |
1 kilo vastkokende krieltjes |
2 stuks rode ui |
4 stuks braadworst |
2 theelepels chilivlokken |
6 takjes verse tijm |
2 eetlepels olijfolie |
1 naar smaak peper en zout |
Tray bake van pompoen en aardappel Werkwijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Doe de worsten in een kom en giet er water over wat net van de kook af is. Laat de worsten 15 minuten wellen, giet ze daarna af in een vergiet en laat uitlekken.
- Was de krieltjes en halveer ze.
- Snijd de rode uien in partjes.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes.
- Doe alle ingrediënten, behalve de worsten, in een grote kom en mix het goed door elkaar. Breng dit op smaak met peper en zout.
- Verdeel het geheel over de bakplaat. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
- Snijd intussen elke worst in 3 of 4 stukken.
- Haal de bakplaat er na 20 minuten uit en schep het geheel goed om.
- Verdeel de stukjes worst over het geheel en zet in de oven voor 20 minuten.
- Schep het na 20 minuten nog een keer om en zet nog 10-15 minuten in de oven tot de worsten een bruin kleurtje hebben gekregen.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
Heb je nog een beetje over? Bewaar het voor een lekker lunch voor de volgende dag.