baked oats met wortel
Een goed ontbijt is het halve werk. Met dit ontbijtje kan je zeker een paar uur door. Voedzaam en errug lekker. Het kost wel wat tijd om te maken maar dan heb je ook wat.
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Ingrediënten
50 gram havermout vlokken |
50 gram geraspte wortel |
1 theelepel kaneel |
15 gram walnoten |
15 gram rozijnen |
1 eetlepel honing |
140 mililiter melk naar keuze |
1 handje amandelschaafsel |
baked oats met wortel Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Rasp de worstel
- Wel de rozijnen 5 minuten in heet water. Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
- hak de walnoten in stukjes
- Doe de havermout, melk, kaneel en honing in een blender en meng kort door elkaar.
- Voeg de geraspte wortel toe en pulseer een paar keer.
- Schep de rozijnen en walnootstukjes door het beslag.
- Giet het beslag in een ovenschaaltje.
- Verdeel de geschaafde amandelen erover.
- Bak in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
- Eet smakelijk!