Kruidige wortelsoep met pit

Geniet van deze heerlijk pittige wortelsoep, lekker als lunch of voorgerecht. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Serving(s)

500 gram winterpeen
1 stuks kruimige aardappel
2 stuks ui
2 teentjes knoflook
2 centimeter verse gember
1 eetlepel komijnzaadjes
1 theelepel chilivlokken
1 liter groente bouillon
2 eetlepels olijfolie om te bakken
4 eetlepels pompoenpitten
1 naar smaak peper
1 naar smaak zout

Bereidingswijze

    • Schrap de wortels en snijd deze in stukken van 1-2 centimeter.
    • Maak de uien schoon en snipper deze.  
    • Snijd de knoflook fijn.
    • Snijd de verse gember in kleine stukjes. 
    • Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. 
    • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. 
    • Maak de groentebouillon van 1 liter kokend water en 2 groente bouillonblokjes. 
    • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien op halfhoog vuur in 3-4 minuten. 
    • Voeg de knoflook, gember, de komijnzaadjes en de chilivlokken toe en fruit dit ca. 2 minuten mee. 
    • Voeg de wortel toe en roer goed door. 
    • Voeg de bouillon en de aardappel toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten koken op een laag vuur. 
    • Pureer de soep. 
    • Strooi de pompoenpitten over de soep. 
    • Breng op smaak met peper en zout

Notes

Natuurlijk kan deze soep ook zonder pit gemaakt worden. Laat de chilivlokken dan achterwege. 

Hou je van fris? Schep er een flinke lepel Griekse yoghurt doorheen. 

Be the first to post a review