Kruidige beschuitpap
Voor ons Brabantse avontuur maakte ik beschuit pap. Ik maakte een variant van de ouderwetse manier mét een kruidige twist en gezoet met rozijnen in plaats van suiker.
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Portie(s)
Ingrediënten
2 stuks beschuit |
250 mililiter (plantaardige) melk |
25 gram rozijnen |
1 flinke eetlepel maÏzena |
1 mespunt gemalen kardemom |
1 theelepel gemalen kaneel |
0.5 theelepel kurkuma |
Kruidige beschuitpap Werkwijze
- Zo maak je deze kruidige beschuit pap:
- Maak een papje van de 2 eetlepels koude (plantaardige) melk en de lepel maÏzena.
- Week de rozijnen 5 minuten in heet water.
- Verwarm de rest van de (plantaardige) melk in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook.
- Laat intussen de rozijnen uitlekken in een zeef.
- Voeg de kruiden en het maÏzenapapje toe en roer met een garde goed door elkaar.
- Zet het vuur uit en roer de rozijnen door de melk.
- Breek 2 beschuiten in stukjes en doe ik een kom.
- Giet de melk over de beschuiten heen.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
Wil je nou toch de ouderwetse variant? Voeg dan geen kruiden toe en in plaats van de rozijnen een eetlepel (vanille) suiker. Zelf ga ik lekker voor de kruidige variant ;)