beef teriyaki slowcooker recept

Dit is 1 van de meest favoriete gerechten bij ons thuis. Ik maak dit in mijn lievelingsapparaat in de keuken; de slowcooker. In de ochtend (bijna) alles erin en in de avond staat je maaltijd in een handomdraai op tafel. 

Klaar in

30min

Bereidingstijd

8u

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 6 Perso(o)n(en)

Ingrediënten

1.5 kilo sukadelappen of runderlappen
150 ml sojasaus
100 ml water
70 gram bruine basterdsuiker
5 eetlepels ahornsiroop
6 eetlepels mirin
4 eetlepels appelazijn
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel chilivlokken
2 centimeter geraspte gember
2 tenen knoflook geperst
1 stuks runderbouillonblokje
4 stuks uien gesnipperd
4 stuks rode paprika
5 stuks winterpeen
1 eetlepel sesamolie
1 bosje bosui
6 plakken (volkoren) noodles
2 eetlepels aardappelzetmeel

beef teriyaki slowcooker recept Werkwijze

  1. Zorg ervoor dat je sukadelappen 30 minuten voor bereiden uit de koeling is. Te koud vlees bereiden kan ervoor zorgen dat het vlees taai wordt.
  2. We beginnen met de saus in de slowcooker te maken. Doe daarvoor het volgende in de schaal:
    • sojasaus
    • water
    • bruine suiker
    • ahornsiroop
    • mirin
    • appelazijn
    • gembersiroop
    • verse gember
    • chilivlokken
    • geperste knoflook
    • uien
    • runderbouillonblokje
  3. Roer alles goed door elkaar in de slowcooker.
    • Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter en voeg toe aan de saus. Je hoeft het vlees niet eerst aan te bakken. Het kan er gewoon rauw in. 
    • Snijd de wortel in plakjes en voeg toe aan de saus.
  4. Roer alles goed door elkaar en zet de slowcooker aan op de lage stand voor 8 uur. 
    • Voeg na 6 uur de reepjes paprika toe
    • Voeg het laatste uur een papje van aardappelzetmeel en de sesamolie toe.
    • Voeg de gewelde noodles en bosui ringen toe en roer het geheel goed door.
    • Bestrooi met de peterselie en eet smakelijk!
  5.  

Opmerkingen

-Natuurlijk kan je dit gerecht ook maken in een gewone braadpan. Zorg er dan voor dat je voldoende vocht toevoegt zodat het vlees niet droog staat. Het zal dan ongeveer 4 uur nodig hebben om te stoven.

-Ook erg lekker met rijst in plaats van noodles. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven