Lasagne met pestosaus
Zo maak je deze lekkere lasagne met pestosaus:
- Laat de bladspinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet.
- Snijd grote roosjes wat kleiner. Stoom de broccoliroosjes gaar in ongeveer 5 minuten. Breng daarna op smaak met peper en zout.
- Snipper de ui.
- Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak hierin de ui glazig in ongeveer 5 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak dit gaar.
- Voeg de knoflook toe en bak 3-4 minuten mee.
- Voeg de uitgelekte spinazie toe aan het gehakt mengsel.
- Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden en eventueel de optionele chilivlokken als je van extra pit houd.
Maak de bechamel/pestosaus:
- Smelt de boter in een steelpan.
- Voeg de bloem toe en bak dit een paar minuten mee.
- Voeg in delen de (plantaardige) melk en het bouillonblokje toe en beng het geheel aan de kook.
- Laat de saus 5-10 minuten op zacht vuur doorkoken onder voortdurend koken.
- Haal de saus van het vuur en voeg het potje pesto toe aan de bechamelsaus.
Nu gaan de de lasagne opbouwen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Begin met een klein laagje gehaktmengsel.
- Bedek met lasagnebladen.
- Hierop weer een laagje gehaktmengsel, een paar broccoliroosjes en bechamel/pestosaus.
- Hierop weer lasagnebladen.
- Herhaal bovenstaande stappen en eindig met een flinke laag bechamel/pestosaus.
- Verdeel de pijnboompitten en Parmezaanse kaas erover en bak de lasagne in een voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar.
- Dek de lasagne af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
Laat de lasagne ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je deze aansnijd.
Eet smakelijk!
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
450 gram bladspinazie (diepvries) |
450 gram broccoliroosjes |
350 gram (vega) gehakt |
1 grote ui |
3 tenen knoflook |
135 gram pesto (1 potje) |
50 gram roomboter |
50 gram bloem |
750 milliliter (plantaardige) melk |
1 stuks groentebouillonblokje |
40 gram pijnboompitten |
75 gram Parmezaanse kaas |
1 eetlepel olijfolie om in te bakken |
2 theelepels chilivlokken (optioneel) |
250 gram lasagnebladen |
1 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd) |