Lasagne met pestosaus

Zo maak je deze lekkere lasagne met pestosaus:

  • Laat de bladspinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet.
  • Snijd grote roosjes wat kleiner. Stoom de broccoliroosjes gaar in ongeveer 5 minuten. Breng daarna op smaak met peper en zout. 
  • Snipper de ui.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak hierin de ui glazig in ongeveer 5 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak dit gaar. 
  • Voeg de knoflook toe en bak 3-4 minuten mee. 
  • Voeg de uitgelekte spinazie toe aan het gehakt mengsel. 
  • Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden en eventueel de optionele chilivlokken als je van extra pit houd. 

Maak de bechamel/pestosaus:

  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Voeg in delen de (plantaardige) melk  en het bouillonblokje toe en beng het geheel aan de kook. 
  • Laat de saus 5-10 minuten op zacht vuur doorkoken onder voortdurend koken. 
  • Haal de saus van het vuur en voeg het potje pesto toe aan de bechamelsaus. 

Nu gaan de de lasagne opbouwen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met een klein laagje gehaktmengsel.
  • Bedek met lasagnebladen. 
  • Hierop weer een laagje gehaktmengsel, een paar broccoliroosjes en bechamel/pestosaus. 
  • Hierop weer lasagnebladen. 
  • Herhaal bovenstaande stappen en eindig met een flinke laag bechamel/pestosaus. 
  • Verdeel de pijnboompitten en Parmezaanse kaas erover en bak de lasagne in een voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar. 
  • Dek de lasagne af met aluminiumfolie als deze te donker wordt. 

Laat de lasagne ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je deze aansnijd. 

Eet smakelijk!

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

Ingrediënten

450 gram bladspinazie (diepvries)
450 gram broccoliroosjes
350 gram (vega) gehakt
1 grote ui
3 tenen knoflook
135 gram pesto (1 potje)
50 gram roomboter
50 gram bloem
750 milliliter (plantaardige) melk
1 stuks groentebouillonblokje
40 gram pijnboompitten
75 gram Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie om in te bakken
2 theelepels chilivlokken (optioneel)
250 gram lasagnebladen
1 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)

Lasagne met pestosaus Werkwijze

    Wees de eerste om een beoordeling te schrijven