Lasagne met geroosterde paprikasaus

Zoals jullie inmiddels wel weten maak ik vaak gerechten vooraf (1-2 dagen van tevoren) als ik tijd heb zodat ik op drukke dagen toch lekker kan eten. Deze lasagne is erg lekker en natuurlijk makkelijk van tevoren te maken. Op de dag zelf hoef je hem alleen maar even af te bakken. Lekker én makkelijk!

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

Ingrediënten tomatensaus

350 gram geroosterde paprika (pot)
400 gram tomatenblokjes (blik)
250 gram cannelliniblokjes (blik_
3 tenen knoflook
2 stuks ui
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels gerookt paprikapoeder (mild)
1 theelepel paprikapoeder (pikant)
1 naar smaak peper en zout

Ingrediënten bechamelsaus

50 gram roomboter
50 gram bloem
600 mililiter (plantaardige) melk
1 stuks groente bouillonblokje

Ingrediënten, verder nodig

250 gram lasagnebladen
150 gram Parmezaanse kaas, geraspt
200 gram taleggio kaas

Lasagne met geroosterde paprikasaus Werkwijze

  1. Zo maak je deze lekkere lasagne:
    • Snipper de uien.
    • Hak de knoflooktenen fijn.
    • Snijd de taleggio kaas in kleine blokjes. Zet dit opzij. 
    • Laat de paprika's uitlekken in een vergiet. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. 
    • Doe de cannellinibonen in een vergiet. Spoel ze af met water en laat uitlekken. 
    • Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui met de knoflook ongeveer 5 minuten. 
    • Voeg de paprika poeders toe en bak 1-2 minuten mee.
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee. 
    • Voeg de paprika stukjes  en de tomatenblokjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat ongeveer 15 minuutjes op een laag vuurtje sudderen. 
    • Voeg de cannellinibonen toe aan de saus. 
    • Breng op smaak met peper en zout. 
  2. Maak tijdens het sudderen van de saus de bechamelsaus:
    • Verhit de boter in een pan.
    • Voeg de bloem toe en bak dit al roerend met een garde ongeveer 2-3 minuutjes.
    • Voeg de melk in delen toe onder voortdurend roeren. 
    • Voeg ook het bouillonblokje toe en laat het geheel 5-10 minuten achtjes doorkoken. Roer dit voortdurend door met een garde.  
    • Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Nu gaan we de lasagne opbouwen:
    • Begin met een laagje tomaten/ paprika saus.
    • Verdeel bechamelsaus erover heen. 
    • Verdeel een paar blokjes taleggio kaas erover heen. 
    • Bedek met lasagnebladen.
    • Herhaal de bovenstaande stappen nog 3-4 keer. Eindig met een flinke laag bechamelsaus. 
    • Verdeel de Parmezaanse kaas erover. 
  4. Bak de lasagne 45 minuten  in een voorverwarmde oven (200 graden). Dek de lasagne af met aluminiumfolie als deze te donker wordt. 
  5. Laat de lasagne 5-10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijd. 
  6. Eet smakelijk!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven