Geroosterde cherrytomaten soep
Heerlijk, een kom soep als lunchgerecht! Bijna wekelijks maak ik wel een pan soep om hier lekker mee te lunchen. Deze keer maakte ik een soepje van geroosterde cherrytomaten. Lekker dat ie was! Dit recept deel ik graag met jullie.
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 kilo cherry tomaatjes |
2 stuks rode (punt) paprika |
2 stuks ui |
40 tenen knoflook |
1 eetlepels gedroogde tijm |
1 eetlepels gedroogde oregano |
3 eetlepels olijfolie om in te bakken |
2 eetlepels tomatenpuree |
0.5 liter groentebouillon |
1 naar smaak peper en zout |
Geroosterde cherrytomaten soep Werkwijze
- Zo maak je deze heerlijke soep!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de (punt) paprika's in grove stukken. Doe deze samen met de tomaatjes in een grote ovenschaal.
- Snipper de ui en snijd in grote stukken. Verdeel dit tussen de tomaatjes/ paprika's.
- Leg de teentjes knoflook hier ongepeld tussen.
- Bestrooi met de gedroogde kruiden, peper en zout en giet er 2 eetlepels olijfolie overheen. Meng goed door elkaar en rooster het geheel ongeveer 30 minuutjes in de voorverwarmde oven. Schep halverwege 1 keer om.
- Verhit in een grote (soep) pan de resterende eetlepel olijfolie.
- Bak hierin de lepels tomatenpuree ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
- Haal de ovenschaal uit de oven, pulk de velletjes van de knoflooktenen. Doe de inhoud van de ovenschaal in de pan bij de tomatenpuree.
- Voeg de groentebouillon toe en roer goed door elkaar.
- Mix het geheel fijn met een staafmixer.
- Laat de soep nog 1 minuutje doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 kommen ( of 4 diepvriesbakjes).
- Verdeel er eventueel nog een beetje extra gedroogde tijm over.
- Eet smakelijk!.
Opmerkingen
-Eet een lekker (ciabatta) broodjes bij de soep voor de grote trek.