geroosterde perziken

Perziken (en anders steenfruit) lenen zich goed als onderdeel van een smakelijk nagerecht. Zoals deze geroosterde variant uit de oven. Heerlijk in combinatie met een bolletje vanille ijs. 

Deel dit recept

Categorie: Nagerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

Ingrediënten

12 stuks (platte) perziken
0.5 stuks sinaasappel (sap en rasp)
2 eetlepels honing
1 theelepel gemalen kaneel
1 eetlepel olijfolie

geroosterde perziken Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 225 graden op de grillstand. 
    • Halveer de perziken. Verwijder de pit en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. 
    • Rasp de schil van de halve sinaasappel en pers deze uit.   Doe het sap en de rasp in een kommetje. 
    • Doe de honing, de olijfolie en de kaneelpoeder bij het sap en de rasp en meng tot een glad geheel. 
    • Verdeel  het mengsel over de perziken. 
    • Zet de schaal in de oven en rooster het fruit in 20-25 minuten gaar, tot het fruit zacht is geworden. 
    • Serveer het fruit eventueel met een bolletje ijs. 
  1. Eet smakelijk!

Opmerkingen

-Dit nagerecht kan je met alle soorten steenfruit maken. Kies ook eens voor kersen, nectarines of pruimen. Of combineer verschillende soorten steenfruit, ook erg lekker. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven