Ovenschotel met pasta broccoli en salami
Deze pasta-ovenschotel doet het altijd goed. Romige pasta, broccoliroosjes en zoute salami onder een dakje van gesmolten kaas... heerlijk!
Klaar in
15min
Bereidingstijd
30min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 stuks broccoli (de roosjes) |
300 gram penne (of andere pasta) |
150 gram crème fraîche |
1 stuks blik tomatenblokjes |
1 stuks kleine ui |
1 teen knoflook |
1 el provençaalse of Italiaanse kruiden |
150 gram geraspte kaas |
Ovenschotel met pasta broccoli en salami Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom of kook deze beetgaar. Zet apart.
- Kook in dezelfde pan (dat scheelt weer afwas) de penne (of andere pasta) gaar.
- Snipper de ui heel fijn.
- Giet de pasta af en roer hier de crème fraîche en tomatenblokjes doorheen.
- Voeg dan ook de ui toe, pers de knoflook erboven uit en voeg de provençaalse of Italiaanse kruiden toe. Roer alles goed door elkaar.
- Snijd de salami in kleine blokjes
- Nu heb je alle 'onderdelen' van de ovenschotel en kun je gaan bouwen.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Verdeel de helft van de romige pasta over de bodem van de schaal.
- Verdeel hier de broccoli en salami overheen.
- Schep dan de rest van de romige pasta hier bovenop.
- Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de ovenschotel in 25-30 minuten af (totdat de kaas gesmolten is en een mooi korstje is geworden).
Opmerkingen
Een drukke middag/avond voor de boeg? Maak de ovenschotel vooraf vast helemaal klaar en zet 'm dan 's avonds in de oven. Lekker makkelijk!