Ovenschotel met pasta broccoli en salami

Deze pasta-ovenschotel doet het altijd goed. Romige pasta, broccoliroosjes en zoute salami onder een dakje van gesmolten kaas... heerlijk!

Klaar in

15min

Bereidingstijd

30min

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

1 stuks broccoli (de roosjes)
300 gram penne (of andere pasta)
150 gram crème fraîche
1 stuks blik tomatenblokjes
1 stuks kleine ui
1 teen knoflook
1 el provençaalse of Italiaanse kruiden
150 gram geraspte kaas

Ovenschotel met pasta broccoli en salami Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom of kook deze beetgaar. Zet apart.
    • Kook in dezelfde pan (dat scheelt weer afwas) de penne (of andere pasta) gaar.
    • Snipper de ui heel fijn.
    • Giet de pasta af en roer hier de crème fraîche en tomatenblokjes doorheen.
    • Voeg dan ook de ui toe, pers de knoflook erboven uit en voeg de provençaalse of Italiaanse kruiden toe. Roer alles goed door elkaar.
    • Snijd de salami in kleine blokjes
    • Nu heb je alle 'onderdelen' van de ovenschotel en kun je gaan bouwen.
    • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
    • Verdeel de helft van de romige pasta over de bodem van de schaal.
    • Verdeel hier de broccoli en salami overheen.
    • Schep dan de rest van de romige pasta hier bovenop.
    • Verdeel de geraspte kaas eroverheen. 
    • Bak de ovenschotel in 25-30 minuten af (totdat de kaas gesmolten is en een mooi korstje is geworden).

Opmerkingen

Een drukke middag/avond voor de boeg? Maak de ovenschotel vooraf vast helemaal klaar en zet 'm dan 's avonds in de oven. Lekker makkelijk!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven