Pompoen boerenkool quiche

Een heerlijk winterse quiche met geroosterde pompoen en boerenkool. Laat de kou maar komen!

Klaar in

10min

Bereidingstijd

1u

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

500 gram hokkaido of flespompoen
2 el olijfolie
1 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
2 snuf peper
1 stuks ui, gesnipperd
2 stuks knoflooktenen
10 gram salie blaadjes, gesneden
100 gram boerenkool
4 stuks eieren
200 gram crème fraîche
1 stuks kant en klaar quichedeeg

Pompoen boerenkool quiche Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
    • Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verdeel deze blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met de nootmuskaat, kaneel en peper. 
    • Rooster de pompoen 25 minuten in de oven, haal eruit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    • Verhit wat olie in een wok of koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg dan de knoflook en salie toe. Bak dit 2 minuten mee.
    • Voeg dan de boerenkool toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
    • Meng de eieren met de crème fraîche. Voeg hier het boerenkoolmengsel en de pompoen aan toe en meng goed.
    • Vet een quichevorm of springvorm van 24 cm in.
    • Bekleed de vorm met het quichedeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem, zodat de lucht er doorheen kan.
    • Giet het boerenkoolmengsel over het deeg en verspreid dit.
    • Bak de quiche in 25-30 minuten gaar. Smakelijk!

Opmerkingen

Deze quiche lijkt wat meer werk, maar je kan de pompoen en het boerenkoolmengsel al eerder maken. Dat scheelt veel tijd!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven