Pompoen boerenkool quiche
Een heerlijk winterse quiche met geroosterde pompoen en boerenkool. Laat de kou maar komen!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
1u
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
500 gram hokkaido of flespompoen |
2 el olijfolie |
1 tl nootmuskaat |
1 tl kaneel |
2 snuf peper |
1 stuks ui, gesnipperd |
2 stuks knoflooktenen |
10 gram salie blaadjes, gesneden |
100 gram boerenkool |
4 stuks eieren |
200 gram crème fraîche |
1 stuks kant en klaar quichedeeg |
Pompoen boerenkool quiche Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verdeel deze blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met de nootmuskaat, kaneel en peper.
- Rooster de pompoen 25 minuten in de oven, haal eruit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verhit wat olie in een wok of koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg dan de knoflook en salie toe. Bak dit 2 minuten mee.
- Voeg dan de boerenkool toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de eieren met de crème fraîche. Voeg hier het boerenkoolmengsel en de pompoen aan toe en meng goed.
- Vet een quichevorm of springvorm van 24 cm in.
- Bekleed de vorm met het quichedeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem, zodat de lucht er doorheen kan.
- Giet het boerenkoolmengsel over het deeg en verspreid dit.
- Bak de quiche in 25-30 minuten gaar. Smakelijk!
Opmerkingen
Deze quiche lijkt wat meer werk, maar je kan de pompoen en het boerenkoolmengsel al eerder maken. Dat scheelt veel tijd!