Mexicaanse hot chocolate cookies ca. 20 stuks
We zijn aanbeland in Mexico! Naast bonenschotels, nacho's tortilla's en andere lekkernijen kunnen ze ook lekkere koekjes bakken. Wat dacht je van deze heerlijke chocoladekoekjes, natuurlijk mét een beetje pit. (of heel veel pit als je dat lekker vind).
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Ingrediënten
250 gram bloem |
80 gram cacaopoeder |
200 gram bruine basterdsuiker |
225 gram zachte ongezouten roomboter |
1 mespunt zout |
0.5 theelepel cayennepeper (of meer als je van pittig houd) |
1 theelepel gemalen kaneel |
1 theelepel vanille extract |
Mexicaanse hot chocolate cookies ca. 20 stuks Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere koekjes:
- Verwarm de oven voor om 175 graden.
- Mix de bloem met de cacaopoeder, zout, kaneel en cayennepeper in een kom en roer dit door elkaar. Dit zijn de droge ingrediënten.
- Mix in een andere de kom de boter, bruine suiker en vanille extract tot een schuimig mengsel. Dit gaat het best met een elektrische mixer, of gebruik een keukenmachine.
- Doe de droge ingrediënten bij het botermengsel en mix goed door elkaar.
- Draai met je handen bolletjes (ongeveer zo groot als een golfbal) en leg deze op een bakplaat.
- Druk met de achterkant van een glas de bolletjes plat tot ze ongeveer 1 centimeter dun zijn.
- Bak de koekjes in 8-10 minuten af. Laat ze daarna zeker 5 minuten op de bakplaat liggen voordat je verder af laat koelen op een rooster.
- Eet smakelijk!