Chinese teriyaki kip
Wanneer je kip op deze manier bereid, is echt iedereen er dol op! Lekker met rijst en gewokte groente, houd deze dan wel rustig qua smaak, want de smaak van deze teriyaki saus knalt er uit!
Klaar in
20min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Kip
600 gram kippendijen (of kippenpoten, ontbeend) |
2 el zonnebloemolie |
Marinade
1 stuks ui |
2 tenen knoflook |
1 cm gember |
2 el kookwijn |
1 snuf zwarte peper |
1 snuf zout |
Saus
1 el honing |
3 el lichte sojasaus |
1 el donkere sojasaus |
1 el oestersaus |
4 el kokend water |
Chinese teriyaki kip Werkwijze
- Maak eerst de marinade: snipper de ui, pers de knoflooktenen uit en snijd de gember heel fijn.
- Doe de kip hierbij, voeg de kookwijn toe, bestrooi met peper en zout en schep goed om.
- Laat de kip ongeveer 15 minuten marineren.
- Verhit de olie in een pan. Haal de kippendijen uit de marinade en bak aan beide zijden mooi bruin. Keer regelmatig om.
- Maak ondertussen de saus: roer de honing, lichte en donkere sojasaus, oestersaus en het kokende water goed door elkaar.
- Voeg wanneer de kip bijna gaar is de marinade toe en bak kort even mee.
- Voeg dan de saus toe aan de kip. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuur.
- Zet na 10 minuten het vuur hoog om de saus te laten indikken.
- Haal de kip uit de pan, schep op borden en schep de saus eroverheen.
Opmerkingen
Wij eten dit graag met witte rijst en paksoi met bosui en puntpaprika. Deze rustige, knapperige smaken gaan goed samen met de teriyaki saus.