Chinese jiaozi dumplings

Deze maand zijn we in China! Ooooh wat kunnen ze daar lekker koken! Deze week maken we heerlijke jiaozi. Het is een werkje maar dan heb je ook echt iets superlekkers.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 6 Person(s)

Ingrediënten voor het deeg

400 gram bloem
200 ml warm water
0.5 theelepel zout

Ingrediënten voor de vulling

500 gram buikspek zonder vel
1 bosje lente ui/ bosui
1 stuks winterpeen
1 theelepel zout
1 naar smaak witte peper
3 theelepels kristalsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketjap
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel zonnebloemolie
1 stuks ei
10 gram maïzena + water
1 eetlepel witte wijn

wat heb je nog meer nodig

4 eetlepels zonnebloemolie
100 mililiter water

Bereidingswijze

  1. Zo maak je deze lekker jiaozi:
  2. We beginnen met het deeg:
    • Meng de bloem met het water en zout  en kneed in de keukenmachine  met een deeghaak tot een soepel deeg. Het deeg moet niet te dik en niet te dun zijn. Voeg een beetje extra bloem of water toe als het nodig is. 
    • Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten. 
  3. Als het deeg rust maken we de vulling voor de jiaozi:
    • Snijd het buikspek in grove stukken en doe ik de keukenmachine met messen. 
    • Snijd de bosui in grove stukken en doe in de keukenmachine. 
    • Snijd de wortel in grove stukken en doe ik de keukenmachine. 
    • Voeg het zout, sojasaus, ketjap, zonnebloemolie, suiker, gemberpoeder, witte wijn en peper toe. Pulseer het geheel een paar keer.
    • Meng de maïzena met water en voeg toe aan het geheel.
    • Voeg het ei toe en pulseer het geheel een paar keer. Het moet niet te grof zijn maar ook zeker niet te fijn gemalen. 
  4. Nu gaan we de jiaozi maken.
    • Neem een stukje deeg ter grote van een golfbal. 
    • Bestrooi je werkblad met een beetje bloem.
    • Rol dit balletje met een deegroller uit tot een ovaal.
    • Doe een eetlepel vulling op het deeg en vouw dit dicht aan de bovenkant. Vouw nu 1 zijkant dicht naar binnen en dan samen naar je toe. Doe hetzelfde aan de andere kant. Op deze manier krijg je een 'halve maan' vorm. Je moet hier even handigheid in krijgen maar na een paar keer gaat het steeds makkelijker. 
    • Maak de andere jiaozi ook op deze manier tot het deeg en de vulling op zijn. 
    • Verhit wat neutrale olie in een koekenpan. 
    • Bedek de bodem van de pan met jiaozi. 
    • Schenk er een bodempje water bij en doe de deksel op de pan. Stoom ze in ca 5 minuten gaar.
    • Haal de deksel van de pan en laat het vocht verdampen. 'Bak' de jiaozi nog ongeveer 2 minuten tot de onderkant krokant en mooi bruin is.
    • Herhaal tot alle jiaozi gebakken zijn. 
  5. Eet smakelijk!
  6.  

Notes

-Je kan de jiaozi heel makkelijk invriezen. Bereid ze daarna net zoals je de verse bereid. Je hoeft ze niet eerst te ontdooien, lekker makkelijk. Het duurt alleen iets langer voordat ze warm zijn. 

-Je kan de jiaozi ook koken in een pan met water. Ze zijn gaar als ze drijven. 

Be the first to post a review