Chinese tomatensoep uit de slowcooker

Weer een makkelijk slowcooker recept. Ideaal dat apparaat en je tovert er de lekkerste dingen uit. Deze keer een Chinese tomatensoep, een echte stevige maaltijdsoep. 

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingrediënten

4 stuks kippendijflet
2 eetlepels zonnebloemolie
2 stuks ui
3 tenen knoflook
2 centimeter verse gember
2 stuks laurierblad
2 eetlepels azijn
1 liter gezeefde tomaat (2 doosjes)
1 klein blikje tomatenpuree
5 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel honing
1 eetlepel sambal
500 mililiter kippenbouillon
1 naar smaak peper en zout
1 naar smaak peterselie
100 gram (eier) mie
1 sap van 1 citroen

Bereidingswijze

    • Snipper de ui. 
    • Hak de knoflook fijn.
    • Hak de gember fijn.
    • Verwarm de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember aan tot ui glazig is. 
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 2 minuutjes mee. 
    • De de stukken kip in de slowcooker.
    • Voeg het ui-tomatenpuree-mengsel bij de kip.
    • Voeg de passata, ketjap manis, honing, sambal, citroensap, kippenbouillon, laurierblaadjes en azijn toe. Ik gebruikte witte wijnazijn maar je kan ook een andere azijn gebruiken zoals kruidenazijn. 
    • Doe de deksel op de slowcooker en zet deze 4-5 uur op de lage stand aan. 
    • Haal de kip uit de pan en snijd deze in kleine stukjes. Doe de kip vervolgens weer terug. 
    • Vis de laurierblaadjes eruit. 
    • Verkruimel de mie erboven en laat dit  in 10-15 minuten gaar worden. 
    • Breng de soep op smaak met peper en zout. 
    • Bestrooi de soep met de bladpeterselie.
    • Serveer er naar wens brood bij. 

Notes

-Heb je geen slowcooker? Tip; koop er een ;) 

-Deze soep kan ook in een gewone pan worden gemaakt. Je kan de stappen hetzelfde laten. Kook de kip ca. 15-20 minuten in de soep. 

-Wij houden van een dikkere soep zoals deze, als je hem wat dunner wil kan je er tot maximaal 250 ml extra bouillon aan toevoegen. 

Be the first to post a review