Cherrytomatensoep

Houd de zomer nog even vast met dit lichte soepje van zoete cherrytomaatjes! Super snel klaar en heerlijk als voorgerecht of lunch.

Klaar in

5min

Bereidingstijd

15min

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 2 Perso(o)n(en)

400 gram cherrytomaten
0.5 stuks courgette
1 stuks ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel (olijf)olie
400 ml water
1 stuks bouillonblokje
4 blaadjes verse basilicum, naar smaak

Cherrytomatensoep Werkwijze

    • Was de cherrytomaten goed en halveer ze.
    • Snijd de courgette in blokjes.
    • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
    • Verhit een scheut olie in een (soep)pan.
    • Fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    • Voeg de courgette en tomaatjes toe en bak kort even mee.
    • Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
    • Kook de groenten in ongeveer 10-15 minuten gaar.
    • Pureer de soep met een staafmixer.
    • Lekker met verse basilicum!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven