Cherrytomatensoep
Houd de zomer nog even vast met dit lichte soepje van zoete cherrytomaatjes! Super snel klaar en heerlijk als voorgerecht of lunch.
Klaar in
5min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
400 gram cherrytomaten |
0.5 stuks courgette |
1 stuks ui |
2 teentjes knoflook |
1 eetlepel (olijf)olie |
400 ml water |
1 stuks bouillonblokje |
4 blaadjes verse basilicum, naar smaak |
Cherrytomatensoep Werkwijze
- Was de cherrytomaten goed en halveer ze.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een (soep)pan.
- Fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de courgette en tomaatjes toe en bak kort even mee.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Kook de groenten in ongeveer 10-15 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Lekker met verse basilicum!