Worstenbroodjes 29 stuks

Zo maak je deze heerlijke worstenbroodjes:

  • Doe de bloem, lauwwarme melk en water, zachte ongezouten roomboter, zout, gist en basterdsuiker in de keukenmachine en laat deze 10-15 minuten kneden. Het deeg wordt dan mooi soepel. Heb je geen keukenmachine, dan kan je het deeg natuurlijk ook met de hand kneden. Goed voor je armspieren!
  • Weeg 30 gram deeg af, bol dit mooi op en leg op een bakplaat. Doe dit ook met het resterende deeg. 
  • Dek de bolletjes af met een theedoek en laat het deeg 30 minuten rusten. Als het deeg rust kan je de worstjes maken.
  • Doe hiervoor alle ingrediënten voor de worstjes in een kom en kneed dit goed door. Maak je handen nat, dat kneed makkelijker. 
  • Weeg 35 gram gehakt af en rol hier met je handen langwerpige worstjes van. Leg deze op een bord en laat ze afgedekt opstijven in de koelkast tot de deegbolletjes klaar zijn met rusten. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Bestuif het werkblad met een klein beetje bloem. Pak een deegbolletje en rol deze uit tot een ovaal zodat het worstje er goed in past. Leg een worstje in het midden op het deegplakje. Vouw eerst de zijkanten dicht en rol het broodje daarna verder op. druk het naadje zachtjes dicht. Leg het broodje met de naad naar beneden op een bakplaat. 
  • Doe dit ook met de rest van de deegbolletjes. 
  • Laat de worstenbroodjes een uur rijzen onder een theedoek. 
  • Verwarm tegen het eind van de rijs- tijd de oven voor op 220 graden.
  • Kluts het ei los en bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei. 
  • Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten af in de voorverwarmde oven. 

Eet smakelijk!

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

Ingrediënten deeg

500 gram bloem
200 milliliter lauwe volle melk
50 milliliter lauw warm water
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
100 gram ongezouten roomboter (zacht)
9 gram zout
10 gram basterdsuiker
1 stuks ei

Ingrediënten worstjes

900 gram half om half gehakt
1 stuks ei
2 eetlepels ketjap
0.5 eetlepel piment
0.5 eetlepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
75 gram paneermeel
1 eetlepel mosterd
1 naar smaak peper en zout

Bereidingswijze

  1. Uit dit receptje haalde ik 29 broodjes. Je kan ze natuurlijk ook groter of kleiner maken. 

Be the first to post a review