Roze koeken

Roze koeken, wie kent ze niet? Deze heerlijke koeken zijn nóg lekkerder als je ze zelf bakt!

Voorbereidingstijd

Koken

Wachttijd

10m

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 8 Batch(es)

100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
100 gram suiker
1 tl vanille extract
1 stuks citroen (rasp schil)
2 stuks eieren
100 gram bloem
150 gram poedersuiker
15 stuks diepvriesframbozen

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Klop de boter en de suiker luchtig.
    • Voeg het vanille extract en de citroenrasp toe en klop goed door.
    • Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
    • Spatel de bloem door het beslag en meng goed.
    • Vet een muffinvorm in. Verdeel het beslag zo dat de holtes voor 3/4de deel gevuld zijn. (Afhankelijk van je vorm blijven er dus ook holtes leeg)
    • Bak de cakejes in 15 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.
    • Maak het roze glazuur: laat de diepvriesframbozen op kamertemperatuur komen. Hang een zeef boven de poedersuiker en druk hierin de frambozen uit, zodat het sap bij de poedersuiker komt en de pitjes in de zeef achterblijven.
    • Roer het frambozensap goed door de poedersuiker. Bestrijk, als het goed gemengd is, de cakejes met de roze glazuur. Laat het glazuur helemaal opstijven.

Notes

Dit recept kan uiteraard ook met verse frambozen gemaakt worden!

Be the first to post a review