Roze koeken
Roze koeken, wie kent ze niet? Deze heerlijke koeken zijn nóg lekkerder als je ze zelf bakt!
Klaar in
15min
Bereidingstijd
15min
Wachttijd
10min
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
8
Partij(en)
100 gram roomboter (op kamertemperatuur) |
100 gram suiker |
1 tl vanille extract |
1 stuks citroen (rasp schil) |
2 stuks eieren |
100 gram bloem |
150 gram poedersuiker |
15 stuks diepvriesframbozen |
Roze koeken Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de boter en de suiker luchtig.
- Voeg het vanille extract en de citroenrasp toe en klop goed door.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
- Spatel de bloem door het beslag en meng goed.
- Vet een muffinvorm in. Verdeel het beslag zo dat de holtes voor 3/4de deel gevuld zijn. (Afhankelijk van je vorm blijven er dus ook holtes leeg)
- Bak de cakejes in 15 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.
- Maak het roze glazuur: laat de diepvriesframbozen op kamertemperatuur komen. Hang een zeef boven de poedersuiker en druk hierin de frambozen uit, zodat het sap bij de poedersuiker komt en de pitjes in de zeef achterblijven.
- Roer het frambozensap goed door de poedersuiker. Bestrijk, als het goed gemengd is, de cakejes met de roze glazuur. Laat het glazuur helemaal opstijven.
Opmerkingen
Dit recept kan uiteraard ook met verse frambozen gemaakt worden!