Spinazie pannenkoeken
Spinazie pannenkoeken? Ja, een super recept! Makkelijk te maken, erg voedzaam en gezond en bovenal heel lekker. Te beleggen met oneindig veel soorten toppings.
Klaar in
5min
Bereidingstijd
10min
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
4
Partij(en)
1 stuks ei |
150 ml (plantaardige) melk |
100 gram volkorenmeel |
100 gram verse spinazie |
Spinazie pannenkoeken Werkwijze
- Doe alle ingrediënten voor het beslag in een blender of keukenmachine en maal het goed fijn tot je een vloeibaar beslag hebt. Wanneer het iets te dik is, voeg dan nog wat (plantaardige) melk toe. (Ik gebruikte sojamelk, maar 'gewone' melk of amandelmelk zijn ook prima opties)
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan.
- Giet hier wat beslag in en draai de pan rond zodat het beslag mooi verdeeld wordt.
- Bak eerst de onderkant. Wanneer de pannenkoek aan de bovenkant droog is, kan je deze keren met behulp van een spatel. Bak de andere kant ook nog even.
- Ga zo door tot het beslag op is.
- Beleg je pannenkoek met een vulling naar keuze. Zie hieronder voor tips en inspiratie!
Opmerkingen
Deze spinaziepannenkoek is een heerlijke hartige start van je dag of een mooie variatie voor je lunch. Hierbij ideeën voor de vulling:
- Cottage cheese, snufje peper, plak kipfilet, handje rucola (zie foto)
- Roomkaas, zalm, handje rucola
- Hummus, falafel, paprika
- Gebakken ontbijtspek, geitenkaas, pijnboompitjes, scheutje honing