romige spaghetti met tonijn
Dit is een makkelijk en snel gerecht voor doordeweekse dagen. In 20 minuten staat dit romige gerecht op tafel.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
400 gram (volkoren) spagheitti |
4 stengels prei |
2 stuks rode ui |
2 tenen knoflook |
200 gram roomkaas knoflook/ kruiden |
200 gram tonijnstukken in olijfolie1 |
1 stuks groente bouillon blokje |
2 soeplepels kookvocht van pasta |
1 naar smaak peper en zout |
150 gram Parmezaanse kaas |
romige spaghetti met tonijn Werkwijze
- Breng ruim kokend water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en kook hierin de spaghetti gaar. Giet af en vang het kookvocht op.
- Was de preien en snij deze in dunne ringen.
- Snij de rode uien en halve ringen.
- Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de uien 3-4 minuten aan.
- Voeg de preiringen toe en bak ca. 5 minuten mee.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg de roomkaas en 2 eetlepels kookvocht van de pasta toe en roer tot een romige saus.
- Voeg de tonijnstukken met de olie toe aan het geheel en roer goed door.
- Meng de gare spaghetti door de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer samen met de geraspte Parmezaanse kaas.