romige spaghetti met tonijn

Dit is een makkelijk en snel gerecht voor doordeweekse dagen. In 20 minuten staat dit romige gerecht op tafel. 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingrediënten

400 gram (volkoren) spagheitti
4 stengels prei
2 stuks rode ui
2 tenen knoflook
200 gram roomkaas knoflook/ kruiden
200 gram tonijnstukken in olijfolie1
1 stuks groente bouillon blokje
2 soeplepels kookvocht van pasta
1 naar smaak peper en zout
150 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

    • Breng ruim kokend water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en kook hierin de spaghetti gaar. Giet af en vang het kookvocht op. 
    • Was de preien en snij deze in dunne ringen.
    • Snij de rode uien en halve ringen.
    • Hak de knoflook fijn. 
    • Verhit de olijfolie  op middelhoog vuur en fruit de uien 3-4 minuten aan. 
    • Voeg de preiringen toe en bak ca. 5 minuten mee.
    • Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
    • Voeg de roomkaas en 2 eetlepels kookvocht van de pasta toe en roer tot een romige saus.
    • Voeg de tonijnstukken met de olie toe aan het geheel en roer goed door. 
    • Meng de gare spaghetti door de saus en breng op smaak met peper en zout. 
    • Serveer samen met de geraspte Parmezaanse kaas. 

Be the first to post a review