Engelse pie met romige kip vulling

Een pie is een typisch Engels gerecht met een romige vulling. Je kan eindeloos variëren, als de pie (hartige taart) maar wordt afgedekt met een dakje van deeg of puree. Deze variant met kip en prei is een schot in de roos!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

1 stuks ui
1 stuks prei
1 stuks winterpeen
200 gram kipfilet
1 el olijfolie
2 el bloem
250 -300 ml kippenbouillon
225 gram tuinerwten
2 takjes rozemarijn
1 stuks kant en klaar bladerdeeg
1 stuks ei

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Snipper de ui, snijd de prei in halve ringen en snijd de peen in halve plakjes.
    • Snijd de kip in kleine blokjes.
    • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de prei en wortel toe en bak een paar minuten mee.
    • Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. De kip hoeft nog niet gaar te zijn, hij gaart nog door in de oven.
    • Voeg de bloem toe en bak kort mee aan, zodat alle kip en groenten een laagje bloem hebben.
    • Voeg dan de bouillon in delen toe. Roer steeds goed door totdat het is opgenomen en er zich een sausje vormt. Voeg tegelijk met de bouillon ook de tuinerwtjes toe zodat ze gaar worden in de saus.
    • Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn, snijd deze fijn en roer door het kipmengsel heen.
    • Vet een ovenschaal in en voeg hier het kipmengsel aan toe.
    • Rol het bladerdeeg uit en leg deze over de ovenschaal heen. Snijd op maat, zodat het een dakje wordt. Hier kan je een deegroller voor gebruiken: door over de schaal heen te rollen snijdt het deeg zich vanzelf op maat. Zorg dat de vulling goed is afgedekt.
    • Kluts het ei en smeer hiermee het bladerdeeg in. Maak indien gewenst met een uitsteker van de restjes bladerdeeg nog vormen en leg deze erop. Smeer deze ook in met het geklutste ei.
    • Steek het andere takje rozemarijn in het midden door het deeg: op deze manier kan daardoor de lucht ontsnappen én geven de kruiden nog hun smaak af.
    • Bak de pie in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Notes

Een pie leent zich uitstekend voor het opmaken van restjes. Dus kijk in je koelkast of je nog vlees, vis of groenten hebt liggen en maak er een heerlijke pie van!

Be the first to post a review