Pompoen spinazie quiche

Pompoen en spinazie is een heerlijke combi. Samen met geitenkaas en pecannoten is dit een heerlijk vegetarisch gerecht!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 1 Batch(es)

1 stuks kant en klaar quichedeeg
200 gram pompoenblokjes
200 gram spinazie
1 stuks rode ui
100 gram geitenkaas
4 stuks eieren
125 gram crème fraiche
50 gram bloem
1 snuf peper en zout
1 beetje (naar smaak) Italiaanse kruiden
1 flinke hand pecannoten
1 scheutje olijfolie

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Zet een pan met klein laagje water op en stoom de pompoen hier 5 minuten in. Heb je geen stoommandje? Een zeef in de pan hangen werkt ook. Haal de pompoen er uit en zet apart.
    • Verhit de olijfolie en bak de spinazie kort in een (koeken)pan zodat het wat gaat slinken. Let op: in spinazie zit veel water. Knijp de spinazie daarom goed uit, anders wordt de quiche te nat.
    • Snijd de rode ui fijn.
    • Vul een kom met de eieren, crème fraiche, bloem, snuf peper en zout, wat Italiaanse kruiden en de helft van de rode ui en roer dit goed door elkaar met een garde. Verkruimel hier de geitenkaas boven. Voeg daarna de spinazie en de pompoen toe en roer alles goed door elkaar.
    • Vet een springvorm of quichevorm (24 cm doorsnede) in en bekleed deze met het quichedeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork zodat het niet opbolt.
    • Giet het pompoenmengsel in de vorm. Strooi de rest van de rode ui over de bovenkant van de quiche. 
    • Snijd de pecannoten wat kleiner en strooi deze ook over de quiche.
    • Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven.

Notes

Geen fan van geitenkaas? Feta is ook heel erg lekker bij pompoen en spinazie!

Reviews 4.25/5

Jos

Aan de bak gegaan met dit recept. Zag er al heerlijk uit en dat was het ook! Heb de dubbele hoeveelh...
Volledige beoordeling

10 mrt 2022
José Eijt

Echt lekker!

08 mrt 2022
Maria lucassen

Heerlijke taart, ivm weinig zout gebruik ook goed te maken met andere kaas.

04 mrt 2022
Karien

Kijk, ik had mazzel, de kok zelf had de quiche gemaakt en hij was dus echt goddelijk!

02 mrt 2022

Add review