Mexicaanse bonensoep
Deze Mexicaanse bonensoep is vol van smaak en vult goed. Met de losse ingrediënten er naast kan je deze soep helemaal maken zoals jij 'm lekker vindt!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
15min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
2 stuks ui |
2 teentjes knoflook |
1 stuks courgette |
2 stuks paprika |
1 blikje tomatenpuree |
2 theelepels chilipoeder |
2 theelepels komijn |
2 theelepels (gerookt) paprikapoeder |
1 theelepel oregano |
1 stuks blokje groentebouillon |
400 gram tomatenblokjes |
400 gram kidneybonen (uitgelekt uit blik) |
400 gram zwarte bonen (uitgelekt uit blik) |
150 gram maïs (uitgelekt uit blik) |
1 stuks avocado |
10 gram koriander |
150 gram tortilla chips |
Mexicaanse bonensoep Werkwijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette en de paprika's in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een grote pan.
- Fruit de ui en knoflook totdat deze zacht zijn.
- Voeg de courgette en paprika toe.
- Voeg alle kruiden en de tomatenpuree toe en bak even kort aan.
- Voeg kokend water en het bouillonblokje toe tot de groenten nét onder water staan.
- Voeg ook de tomatenblokjes toe.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuutjes koken.
- Voeg dan de bonen en mais toe en warm nog ongeveer 10 minuten goed door.
- Snijd ondertussen de avocado in plakken of blokjes en pluk de blaadjes van de koriander.
- Serveer de soep in kommen en maak af met de avocado en de koriander.
- Lekker met tortillachips erbij!
Opmerkingen
Je kan hier variëren met zowel de groenten als de bonen. En heb je graag vlees erbij? Deze soep is ook lekker met gehaktballetjes of chorizo. Bak de chorizo dan even mee met de ui en knoflook.