Mexicaanse salsa

Deze week een salade met een Mexicaans tintje. Lekker als lunch salade of als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd! Heerlijk met dit warme weer. 

Voorbereidingstijd

Deel dit recept

Categorie: Salades

Ingrediënten

Voor 6 Person(s)

Ingrediënten

1 stuks komkommer
250 gram maiskorrels (uit blik)
4 stuks tomaten
200 gram zwarte bonen
2 stuks puntpaprika
1 stuks rode ui
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 stuks limoen
1 theelepel gemalen komijn
1 naar smaak peper en zout

Bereidingswijze

    • Pers de limoen uit.
    • Maak in een grote kom een dressing van het limoensap, de olijfolie en het komijnpoeder. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
    • Snipper de rode ui
    • Snijd de tomaten in stukjes
    • Maak de paprika's schoon en snijd deze in schuine stukjes
    • Halveer de komkommer. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd de komkommer in schuine plakjes. 
    • Doe de maïs en de zwarte bonen in een zeef en spoel ze onder stromend water schoon. Laat ze daarna uitlekken. 
    • Meng alle groente door de dressing heen.
  1. Eet smakelijk!

Notes

-Ook met kidneybonen is deze salade erg lekker. 

 

Be the first to post a review