Mexicaanse salsa
Deze week een salade met een Mexicaans tintje. Lekker als lunch salade of als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd! Heerlijk met dit warme weer.
Voorbereidingstijd
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
6
Person(s)
Ingrediënten
1 stuks komkommer |
250 gram maiskorrels (uit blik) |
4 stuks tomaten |
200 gram zwarte bonen |
2 stuks puntpaprika |
1 stuks rode ui |
2 eetlepels extra vierge olijfolie |
1 stuks limoen |
1 theelepel gemalen komijn |
1 naar smaak peper en zout |
Bereidingswijze
- Pers de limoen uit.
- Maak in een grote kom een dressing van het limoensap, de olijfolie en het komijnpoeder. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Snipper de rode ui
- Snijd de tomaten in stukjes
- Maak de paprika's schoon en snijd deze in schuine stukjes
- Halveer de komkommer. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd de komkommer in schuine plakjes.
- Doe de maïs en de zwarte bonen in een zeef en spoel ze onder stromend water schoon. Laat ze daarna uitlekken.
- Meng alle groente door de dressing heen.
- Eet smakelijk!
Notes
-Ook met kidneybonen is deze salade erg lekker.