Gevulde tomaten
Deze blikvanger mag door zijn mooie kleuren niet ontbreken bij de paasbrunch. Natuurlijk ook lekker tijdens elke andere lunch of brunch ;)
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
4
Portie(s)
Ingrediënten
4 stuks tomaten |
4 stuks eieren |
1 eetlepel paneermeel |
1.5 eetlepels Provençaalse kruiden |
30 gram babyspinazie |
1 eetlepel olijfolie |
1 naar smaak peper en zout |
30 gram geraspte kaas |
Gevulde tomaten Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Hol de tomaten uit en laat ze op zijn kop uitlekken op keukenpapier.
- Meng 1/2 eetlepel Provencaalse kruiden met de paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de paneermeel over de tomaten en bedek hiermee de hele binnenkant van de tomaten.
- Zet de tomaten in een licht ingevet ovenschaaltje.
- Meng de babyspinazie met de olijfolie en 1 eetlepel Provencaalse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spinazie over de tomaten. Druk het zachtjes aan.
- Breek de eieren in een klein kommetje. Doe in elke tomaat voorzichtig een ei.
- Rasp de kaas en verdeel deze over de tomaten.
- Zet het schaaltje in de oven en bak de tomaten in 25- 30 minuten gaar.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Bewaar de vulling van de tomaten om dit te verwerken in een tomatensoep of saus.