Gevulde tomaten
Deze blikvanger mag door zijn mooie kleuren niet ontbreken bij de paasbrunch. Natuurlijk ook lekker tijdens elke andere lunch of brunch ;)
Galerij
| Categorie: | Ontbijt | 
Ingrediënten
            Voor
            
        
            4        
        Portie(s)    
        
	
	
        
	
	Ingrediënten
| 4 stuks tomaten | 
| 4 stuks eieren | 
| 1 eetlepel paneermeel | 
| 1.5 eetlepels Provençaalse kruiden | 
| 30 gram babyspinazie | 
| 1 eetlepel olijfolie | 
| 1 naar smaak peper en zout | 
| 30 gram geraspte kaas | 
Gevulde tomaten Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Hol de tomaten uit en laat ze op zijn kop uitlekken op keukenpapier.
- Meng 1/2 eetlepel Provencaalse kruiden met de paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de paneermeel over de tomaten en bedek hiermee de hele binnenkant van de tomaten.
- Zet de tomaten in een licht ingevet ovenschaaltje.
- Meng de babyspinazie met de olijfolie en 1 eetlepel Provencaalse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spinazie over de tomaten. Druk het zachtjes aan.
- Breek de eieren in een klein kommetje. Doe in elke tomaat voorzichtig een ei.
- Rasp de kaas en verdeel deze over de tomaten.
- Zet het schaaltje in de oven en bak de tomaten in 25- 30 minuten gaar.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Bewaar de vulling van de tomaten om dit te verwerken in een tomatensoep of saus.



 
                    



 
                         
                         
                         
                 
                 
                 
                