Gevulde tomaten

Deze blikvanger mag door zijn mooie kleuren niet ontbreken bij de paasbrunch. Natuurlijk ook lekker tijdens elke andere lunch of brunch ;)

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 4 Serving(s)

Ingrediënten

4 stuks tomaten
4 stuks eieren
1 eetlepel paneermeel
1.5 eetlepels Provençaalse kruiden
30 gram babyspinazie
1 eetlepel olijfolie
1 naar smaak peper en zout
30 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Hol de tomaten uit en laat ze op zijn kop uitlekken op keukenpapier. 
    • Meng 1/2 eetlepel Provencaalse kruiden met de paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de paneermeel over de tomaten en bedek hiermee de hele binnenkant van de tomaten. 
    • Zet de tomaten in een licht ingevet ovenschaaltje.
    • Meng de babyspinazie met de olijfolie en 1 eetlepel Provencaalse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. 
    • Verdeel de spinazie over de tomaten. Druk het zachtjes aan. 
    • Breek de eieren in een klein kommetje. Doe in elke tomaat voorzichtig een ei. 
    • Rasp de kaas en verdeel deze over de tomaten.
    • Zet het schaaltje in de oven en bak de tomaten in 25- 30 minuten gaar. 
    • Eet smakelijk!

Notes

-Bewaar de vulling van de tomaten om dit te verwerken in een tomatensoep of saus. 

Be the first to post a review