spinazie salade met gerookte zalm
Dit is een heerlijke salade die als lunchgerecht en als lichte avondmaaltijd gegeten kan worden. Lekker fris door de sinaasappel en met wat pit van de radijsjes.
Klaar in
15min
Galerij
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
1
Portie(s)
Ingrediënten
150 gram verse spinazie |
2 stuks gedroogde vijgen |
50 gram radijsjes |
40 gram walnoten |
100 gram gerookte zalm |
1 stuks (bloed) sinaasappel |
2 eetelepels extra vierge olijfolie |
1 eetlepel witte wijnazijn |
0.5 eetlepel honing |
spinazie salade met gerookte zalm Werkwijze
- Wel de vijgen 5 minuten in water dat net van de kook af is. Laat de vijgen daarna uitlekken in een zeef. Snijd de vijgen in stukjes.
- Rooster de walnoten 5 minuten in een droge koekenpan. Hak de noten daarna grof.
- Snijd de radijsjes is plakjes.
- Pel de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak in een grote kom een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de spinazie als dit nodig is en doe de spinazie vervolgens is de kom waarde dressing in zit. Meng de spinazie goed met de dressing.
- Voeg de stukjes spinazie, stukjes vijg en plakjes radijs toe en meng het geheel door elkaar.
- Verdeel de salade op een bord en garneer met de gerookte zalm en geroosterde walnootstukjes.
- Eet smakelijk!