Quinoa spinazie salade
Deze salade zit boordevol voedingsstoffen en is ook nog eens super lekker. De zachte smaak van geitenkaas past goed bij de spinazie en de pecannoten zorgen voor een heerlijk crunch!
Klaar in
5min
Bereidingstijd
10min
Galerij
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
1
Perso(o)n(en)
Salade
50 g ongekookte quinoa |
50 g verse spinazie |
100 g komkommer |
65 g cherrytomaten |
40 g zachte geitenkaas |
10 g pecannoten |
Vinaigrette
1 el olijfolie extra vierge |
0.5 stuks citroen (sap) |
1 snuf peper (en zout naar wens) |
Quinoa spinazie salade Werkwijze
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes, halveer de cherrytomaten en hak de pecannoten grof.
- Doe de quinoa in een kom. Voeg hier de spinazie, komkommer, cherrytomaten en pecannoten aan toe. Schep om.
- Snijd of verkruimel de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de salade.
- Maak in een kleine kom de vinaigrette: doe de olie en het citroensap bij elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Roer goed door.
- Sprenkel de vinaigrette over de salade.
Opmerkingen
Geen fan van geitenkaas of je hebt het niet in huis? Feta past hier ook heel goed bij.