Quinoa spinazie salade

Deze salade zit boordevol voedingsstoffen en is ook nog eens super lekker. De zachte smaak van geitenkaas past goed bij de spinazie en de pecannoten zorgen voor een heerlijk crunch!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Salades

Ingrediënten

Voor 1 Person(s)

Salade

50 g ongekookte quinoa
50 g verse spinazie
100 g komkommer
65 g cherrytomaten
40 g zachte geitenkaas
10 g pecannoten

Vinaigrette

1 el olijfolie extra vierge
0.5 stuks citroen (sap)
1 snuf peper (en zout naar wens)

Bereidingswijze

    • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Snijd de komkommer in kleine blokjes, halveer de cherrytomaten en hak de pecannoten grof.
    • Doe de quinoa in een kom. Voeg hier de spinazie, komkommer, cherrytomaten en pecannoten aan toe. Schep om. 
    • Snijd of verkruimel de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel over de salade. 
    • Maak in een kleine kom de vinaigrette: doe de olie en het citroensap bij elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Roer goed door.
    • Sprenkel de vinaigrette over de salade.

Notes

Geen fan van geitenkaas of je hebt het niet in huis? Feta past hier ook heel goed bij.

Be the first to post a review