carpaccio van rode bieten
Happy (healthy) new year! Start dit jaar lekker gezond en fit. Zo kom je die eerste donkere maanden wel door. Deze bieten carpaccio is heerlijk als lunchgerecht of (als onderdeel van) je avondmaaltijd.
Klaar in
40min
Galerij
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
1
Portie(s)
Ingrediënten
200 gram voorgekookte rode bieten |
0.5 stuks rode ui |
1 eetlepel kappertjes |
2 eetlepels rode wijnazijn |
1 eetlepel extra vierge olijfolie |
1 eetlepel honing |
40 gram walnoten |
1 stengel bosui |
2 schijfjes geitenkaas |
carpaccio van rode bieten Werkwijze
- snijd de rode ui in dunne halve ringen.
- Meng in een kommetje de olijfolie, rode wijnazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de rode ui en de kappertjes toe aan het mengsel en laat 30 minuten staan. Zo kunnen de smaken lekker in de rode trekken.
- Rooster ondertussen de walnoten in een droge koeken pan in 5-10 minuten goudbruin. Hak ze daarna in stukjes.
- Breek de geitenkaasplakjes in stukjes
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Leg de plakjes rode biet op een bord. Laat ze een klein beetje overlappen.
- Bestrooi met de stukjes bosui, geitenkaas en walnoten.
- Verdeel het rode ui/ kappertjesmengsel erover.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Hou je niet van geitenkaas? Deze salade is ook erg lekker met feta of blauwe schimmelkaas.
-Vervang de walnoten door andere noten naar keuze.