Pindakaas chocolate chip koekjes
Als je van pindakaas én van chocola houdt, dan is dit het perfecte koekje. Een simpel recept met een heerlijk resultaat. Hier waren ze zo op!
Voorbereidingstijd
Koken
Wachttijd
5m
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
8
Batch(es)
125 gram pindakaas |
50 gram bloem |
1 stuks ei |
125 gram suiker |
1 tl vanille extract |
20 gram (naar smaak) pure chocolade >70% |
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd of breek de chocolade in kleine stukjes.
- Doe de bloem, ei, suiker, pindakaas en vanille extract in een kom en mix dit goed door elkaar.
- Kneed het deeg daarna met de hand tot een compact deeg en kneed de chocoladestukjes er door.
- Verdeel het deeg in ca. 8 stukjes en draai daar balletjes van. Je kan ze ook groter of kleiner maken als je dat wilt, houd dan de oven goed in de gaten!
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de balletjes een beetje aan. Je kan hiervoor een vork gebruik als je een strepen- of ruitjespatroon wilt.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15 minuten gaar. Laat ze even afkoelen voor je er van kan smullen!
Notes
Zelf ben ik dol op pindakaas met stukjes pinda, maar het maakt echt niet uit welke pindakaas je gebruikt. Dus kies wat je zelf het lekkerst vindt!