Pompoensoep met knolselderij en pastinaak
Dit is een recept van een lekker dik soepje gemaakt van pompoen, knolselderij en pastinaak. De komijn geeft de soep een kruidige smaak. Erg lekker als lunch of (onderdeel van) de warme maaltijd.
Klaar in
10min
Bereidingstijd
10min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
6
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
800 gram pompoenblokjes |
2 stuks knoflookteen |
1 stuks ui |
1 stuks knolselderij |
400 gram pastinaak |
4 takjes verse tijm |
1 eetlepel komijnpoeder |
1 eetlepel olijfolie om in te bakken |
1.5 liter groentebouillon |
Pompoensoep met knolselderij en pastinaak Werkwijze
- Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
- Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 1-2 centimeter.
- Snipper de ui.
- Hak de knoflooktenen fijn.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verwarm de olie in een grote (soep) pan.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg het komijnpoeder toe en bak 1-2 minuten mee.
- Voeg de pompoenblokjes, knolselderij en pastinaak toe en roer het geheel door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat ongeveer 10 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en serveer.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Hou je niet van dikke soep, je kan extra bouillon toevoegen om de soep te verdunnen.
-Voor een knapperige tintje voeg je geroosterde pompoenpitten toe.