Knolselderij- courgettesoep
Dit lekkere soepje doet het goed als lunch. Eet er wat brood bij en hij kan ook als lichte avondmaaltijd gegeten worden.
Knolselderij bevat veel vitamine C, zo kom je de herfst en winter wel door ;)
Klaar in
15min
Bereidingstijd
10min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
6
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 stuks ui |
1 teen knoflook |
1 stuks grote kruimige aardappel |
1 stuks knolselderij |
2 stuks courgette |
1.5 liter groente bouillon |
1 eetlepel kerriepoeder |
4 takjes verse tijm |
1 naar smaak platte peterselie |
1 naar smaak peper en zout |
1 eetlepel olijfolie om in te bakken |
Knolselderij- courgettesoep Werkwijze
- Snipper de ui.
- Snijd de knolselderij in blokjes.
- Snijd de courgettes in stukjes.
- Snijd de aardappel in blokjes
- Hak het knoflookteentje fijn.
- Ris de tijmblaadjes van de takjes.
- Verhit de olie in een grote pan.
- Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
- Voeg de knolselderij, aardappel en courgette toe en door elkaar.
- Voeg de knoflook, tijm en kerriepoeder toe en bak 2-3 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat ongeveer 10 minuten koken.
- Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout. Garneer met de verse peterselie en eet smakelijk.