Knolselderij mosterdsoep
Deze soep is romig, vullend en zacht van smaak. Een heerlijk soepje dat erg makkelijk te maken is!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
30min
Wachttijd
5min
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
1 stuks knolselderij |
1 stuks ui |
1 teen knoflook |
1 scheutje olie |
1 stuks blokje groentebouillon |
4 takjes tijm |
2 eetlepels mosterd (of meer naar smaak) |
Knolselderij mosterdsoep Werkwijze
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Dit hoeft niet te fijn, uiteindelijk gaat de staafmixer er op.
- Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui.
- Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
- Voeg dan de knolselderij toe en vul aan met kokend water totdat de groente nét onder water staat. Doe ook het bouillonblokje in de pan, samen met 3 takjes tijm. De tijm kan zo heerlijk smaak afgeven.
- Laat de knolselderij helemaal gaar koken, dit duurt ongeveer een half uur (afhankelijk van hoe groot je blokjes zijn).
- Wanneer de groente gaar is, haal je de tijmtakjes eruit. Pureer de rest met de staafmixer.
- Voeg de mosterd toe. Proef tussendoor of de mosterdsmaak goed naar voren komt en voeg eventueel mosterd naar smaak toe.
- Ris tot slot nog de blaadjes van het laatste tijmtakje en voeg deze toe aan de soep.
Opmerkingen
Je kan hier heel erg spelen met de soort mosterd. Scherp of mild, grof of fijn. Gebruik de mosterd die je zelf het lekkerst vindt!