Pastinaak-wortel-gember soep
In de winter kan een kom verwarmde soep zó lekker zijn. Zo ook deze heerlijke soep met geroosterde pastinaak en wortel. Door de verse gember en de specerijen en kruiden krijgt deze soep een heerlijke smaak.
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
400 gram winterpeen |
400 gram pastinaak |
1 stuks ui |
2 tenen knoflook |
4 centimeter verse gember |
0.5 eetlepels kurkuma |
0.5 eetlepels komijnzaadjes |
0.5 eetlepels gemalen komijn |
1 naar smaak peper en zout |
4 eetlepels olijfolie om in te bakken |
40 gram pompoenpitten |
4 takjes verse koriander |
Pastinaak-wortel-gember soep Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere soep!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rasp de wortels en de pastinaak en snijd in grove stukken. Meng deze stukken met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en spreid deze uit over een bakplaat. Rooster ze 30 minuten in de oven.
- Snipper de uit en knoflook. Hak de gember fijn.
- Verhit de overgebleven olijfolie in een ruime pan en fruit de ui met de gember aan en vervolgens de knoflook. Voeg de kurkuma, komijnzaadjes en gemalen komijn toe en bak dit even kort mee tot het begint te geuren.
- Voeg de geroosterde groente toe en roer goed door elkaar.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze poppen. Zet dan het vuur uit.
- Hak de koriander blaadjes grof.
- Pureer de soep en verdeel over 4 kommen.
- Garneer met de geroosterde pompoenpitten en koriander en serveer de soep.
- Eet smakelijk!