Maaltijdsoep met een Spaans tintje

Deze week een heerlijk maaltijdsoep met een Spaans tintje. Smaakvol door de stukjes chorizo. 

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ingrediënten

1 stuks ui
2 stuks knoflook
2 stuks rode paprika
4 stuks tomaat
2 stuks winterpeen
500 mililiter kippenbouillon
500 mililiter tomaten passata
1 klein blikje tomatenpuree
3 stuks laurierblad
1 stuks chorizoworst (250 gram)
200 gram kikkererwten uit blik/ zak
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 naar smaak peper/ zout
1 naar smaak bladpeterselie

Bereidingswijze

    • Snipper de ui.
    • Hak de knoflook fijn.
    • Snijd de paprika in stukjes en de tomaten in blokjes. 
    • Snijd de chorizo in blokjes.
    • Bak de chorizo uit in een droge pan. Schep de stukjes uit de pan na het bakken en zet apart. Laat het vet in de pan achter. 
    • Fruit in het vet van de chorizo de ui aan tot deze glazig is. 
    • Voeg de paprika toe en bak 2-3 minuten mee.
    • Voeg de knoflook en de paprikapoeder bij de ui en bak even mee. 
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten. 
    • Doe het geheel in de slowcooker.
    • Voeg de tomatenstukjes, de passata, bouillon en de laurierblaadjes toe. Zet de slowcooker op een lage stand voor 4-5 uur. 
    • Pureer de soep aan het einde van de kooktijd.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Voeg de kikkererwten en chorizoblokjes toe en bestrooi het geheel met bladpeterselie. 
  1. Eet smakelijk!

Notes

-Lekker met een ciabatta broodje erbij.

-Ook makkelijk en snel te maken in een soeppan. Kook de soep 15-20 minuten. 

Be the first to post a review