Maaltijdsoep met een Spaans tintje
Deze week een heerlijk maaltijdsoep met een Spaans tintje. Smaakvol door de stukjes chorizo.
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 stuks ui |
2 stuks knoflook |
2 stuks rode paprika |
4 stuks tomaat |
2 stuks winterpeen |
500 mililiter kippenbouillon |
500 mililiter tomaten passata |
1 klein blikje tomatenpuree |
3 stuks laurierblad |
1 stuks chorizoworst (250 gram) |
200 gram kikkererwten uit blik/ zak |
1 theelepel gerookt paprikapoeder |
1 naar smaak peper/ zout |
1 naar smaak bladpeterselie |
Maaltijdsoep met een Spaans tintje Werkwijze
- Snipper de ui.
- Hak de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in stukjes en de tomaten in blokjes.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Bak de chorizo uit in een droge pan. Schep de stukjes uit de pan na het bakken en zet apart. Laat het vet in de pan achter.
- Fruit in het vet van de chorizo de ui aan tot deze glazig is.
- Voeg de paprika toe en bak 2-3 minuten mee.
- Voeg de knoflook en de paprikapoeder bij de ui en bak even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.
- Doe het geheel in de slowcooker.
- Voeg de tomatenstukjes, de passata, bouillon en de laurierblaadjes toe. Zet de slowcooker op een lage stand voor 4-5 uur.
- Pureer de soep aan het einde van de kooktijd.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de kikkererwten en chorizoblokjes toe en bestrooi het geheel met bladpeterselie.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Lekker met een ciabatta broodje erbij.
-Ook makkelijk en snel te maken in een soeppan. Kook de soep 15-20 minuten.