Maaltijdsoep met orzo en balletjes

Deze soep zit boordevol groente en door de orzo en de balletjes is het een complete maaltijd. Voedzaam, gezond en natuurlijk hartstikke lekker!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Soep

1 el olijfolie
1 stuks ui
1 teen knoflook
1 stuks winterpeen
1 stuks courgette
2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)
1 stuks bouillonblokje
0.5 liter water
3 stengels bleekselderij
1 blik cannelinibonen, uitgelekt
150 gram orzo
1 bosje tijm (ca 4 takjes, aan elkaar gebonden)

Balletjes

300 gram gehakt
1 stuks ei
1 stuks beschuit, verkruimeld
1 el mosterd
1 el worcestersauce
1 tl tabasco
1 tl gemalen komijnzaad
0.5 tl gemalen kruidnagel

Bereidingswijze

    • Maak eerst de balletjes. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en draai hier kleine soepballetjes van. Bewaar de balletjes tot gebruik in de koelkast zodat ze op kunnen stijven.
    • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de peen, courgette en bleekselderij in kleine blokjes en bind de takjes tijm desgewenst aan elkaar (is makkelijker met eruit halen op het einde).
    • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
    • Voeg de peen toe en bak even kort mee.
    • Voeg dan de tomatenblokjes, het bouillonblokje, het water en de takjes tijm toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
    • Voeg vervolgens de courgette, de orzo en de gehaktballetjes toe en kook dit in ongeveer 10 minuten gaar. 
    • Roer tot slot de bonen en de bleekselderij door de soep en warm nog ongeveer 5 minuten mee.
    • Haal tot slot de takjes tijm weer uit de soep.

Notes

Soepen zijn super handig om restjes groenten in te verwerken. Dus kijk wat je in je koelkast hebt liggen en vul er je soep mee!

Be the first to post a review