Harira Marokkaanse maaltijdsoep
Deze maaltijdsoep zit vol met groenten, linzen en kikkererwten. Door de ras el hanout krijgt deze soep een heerlijke mediterraanse twist!
Klaar in
Bereidingstijd
Galerij
Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 stuks ui |
1 teen knoflook |
0.5 stuks rode chilipeper |
4 stuks tomaten |
1 stuks winterpeen |
5 gram koriander |
1 el zonnebloemolie |
1 stuks blikje tomatenpuree (140 gram) |
1 el ras el hanout |
1 stuks blikje linzen (uitlekgewicht 130 gram) |
1 liter groentebouillon |
1 stuks blikje kikkererwten (uitlekgewicht 240 gram) |
30 gram zonnebloempitten |
Harira Marokkaanse maaltijdsoep Werkwijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd de peper fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Rasp de wortel en snijd in blokjes.
- Hak de koriander grof.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de chilipeper, tomatenpuree en de ras el hanout toe. Roer dit goed om.
- Voeg vervolgens de tomaat en de bouillon toe. Voeg ook de uitgelekte linzen toe.
- Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Serveer de soep met de koriander en de zonnebloempitten.
Opmerkingen
Hou je van meer pit? Voeg dan een hele chilipeper toe in plaats van een halve!