Harira Marokkaanse maaltijdsoep

Deze maaltijdsoep zit vol met groenten, linzen en kikkererwten. Door de ras el hanout krijgt deze soep een heerlijke mediterraanse twist!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

1 stuks ui
1 teen knoflook
0.5 stuks rode chilipeper
4 stuks tomaten
1 stuks winterpeen
5 gram koriander
1 el zonnebloemolie
1 stuks blikje tomatenpuree (140 gram)
1 el ras el hanout
1 stuks blikje linzen (uitlekgewicht 130 gram)
1 liter groentebouillon
1 stuks blikje kikkererwten (uitlekgewicht 240 gram)
30 gram zonnebloempitten

Bereidingswijze

    • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
    • Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd de peper fijn.
    • Snijd de tomaten in blokjes.
    • Rasp de wortel en snijd in blokjes.
    • Hak de koriander grof.
    • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
    • Voeg de chilipeper, tomatenpuree en de ras el hanout toe. Roer dit goed om.
    • Voeg vervolgens de tomaat en de bouillon toe. Voeg ook de uitgelekte linzen toe. 
    • Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
    • Voeg de uitgelekte kikkererwten toe. 
    • Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
    • Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met versgemalen zwarte peper.
    • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
    • Serveer de soep met de koriander en de zonnebloempitten.

Notes

Hou je van meer pit? Voeg dan een hele chilipeper toe in plaats van een halve!

Be the first to post a review