Spaanse tortilla
Deze maand zijn we in Spanje. Zie je jezelf al zitten op een terrasje in de zon waar je heerlijk aan het genieten bent van tapas? Om dat gevoel thuis ook te hebben kan je deze heerlijke Spaanse aardappeltortilla maken. Helemaal niet moeilijk en echt goddelijk als je het mij vraagt. Maak er een frisse salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd voor 2 personen. Of maak deze tortilla als onderdeel van een tapas tafel.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
2
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
500 gram vastkokende aardappelen |
2 stuks ui |
6 stuks eieren |
70 mililiter olijfolie om in te bakken |
50 gram roomboter |
1 theelepel gerookt paprikapoeder (mild) |
1 naar smaak peper en zout |
Spaanse tortilla Werkwijze
- Zo maak je deze tortilla:
- Schil de aardappelen en snij deze in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter.
- Verhit in een koekenpan 50 milliliter olie en de roomboter op middelhoog vuur.
- Bak de aardappelblokjes in ongeveer 15 minuten al omscheppend gaar.
- Giet de aardappelblokjes in een vergiet. Vang de boter en olie hierbij op. De olie en boter kunnen weer terug in de koekenpan.
- Snipper de uien en snijd deze in halve ringen.
- Bak de uien in ongeveer 10 minuten tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de theelepel gerookte paprikapoeder toe en roer dit goed door elkaar.
- Voeg de uien bij de aardappelblokjes. Laat dit even afkoelen.
- Verhit de resterende olijfolie (ca. 20 milliliter) in de koekenpan.
- Kluts de eieren los in een grote kom en breng dit op smaak met peper en zout.
- Voeg de uien en aardappelen toe aan het eimengsel en roer het door elkaar.
- Doe het geheel in de koekenpan.
- Bak de tortilla met een deksel op de pan 10 minuten.
- Draai de tortilla met behulp van een bord om en bak ook de andere kant in ongeveer 10 minuten gaar.
- Snijd de tortilla in punten en serveer.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Dit is een recept voor een basis tortilla. Voeg er extra groente (bosui, prei, paprika) aan toe als je dat wil.