Quinoasalade met gerookte zalm

Maak eens deze heerlijke salade met quinoa en gerookte zalm die goed smaakt als lunch of als avondmaaltijd. 

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Salades

Ingrediënten

Voor 1 Serving(s)

Ingrediënten

75 gram quinoa
100 gram gerookte zalm
0.5 stuks komkommer
100 gram (snoep) tomaatjes
0.5 stuks avocado
0.5 stuks citroen
0.5 theelepel mierikswortel
1 naar smaak peper zout
1 lepel kiemgroente
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)

Bereidingswijze

  1. Zo maak je deze salade:
    • Neem een grote kom. Doe daar de mierikswortel, olijfolie, sap en van de halve citroen en peper en zout in. Roer dit goed door elkaar tot een dressing. 
    • Kook de quinoa in een pan met wat zout zoals beschreven op de verpakking. Voeg de quinoa na het afgieten toe aan de dressing.
    • Halveer de komkommer en schraap de zaadjes eruit. De zaadjes gebruiken we verder niet in de salade. Snijd de komkommer in schuine plakjes en voeg toe aan het quinoamengsel.
    • Halveer de tomaatjes en voeg deze ook toe. Meng alles goed door elkaar.
    • Snijd de avocado in plakjes
    • Schep de salade op een bord en garneer met de avocado, gerookte zalm en kiemgroente.  Eet smakelijk!

Notes

-Deze salade kan je zowel lauw- warm als koud eten. Je kan hem dus ook daags van te voren maken en de volgende dag meenemen naar je werk als lunchgerecht. 

-Hou je niet van gerookte zalm? Deze salade is ook erg lekker met gerookte kip.

Be the first to post a review