Quinoasalade met gerookte zalm
Maak eens deze heerlijke salade met quinoa en gerookte zalm die goed smaakt als lunch of als avondmaaltijd.
Klaar in
15min
Bereidingstijd
10min
Galerij
Categorie: | Salades |
Ingrediënten
Voor
1
Portie(s)
Ingrediënten
75 gram quinoa |
100 gram gerookte zalm |
0.5 stuks komkommer |
100 gram (snoep) tomaatjes |
0.5 stuks avocado |
0.5 stuks citroen |
0.5 theelepel mierikswortel |
1 naar smaak peper zout |
1 lepel kiemgroente |
1 eetlepel olijfolie (extra vierge) |
Quinoasalade met gerookte zalm Werkwijze
- Zo maak je deze salade:
- Neem een grote kom. Doe daar de mierikswortel, olijfolie, sap en van de halve citroen en peper en zout in. Roer dit goed door elkaar tot een dressing.
- Kook de quinoa in een pan met wat zout zoals beschreven op de verpakking. Voeg de quinoa na het afgieten toe aan de dressing.
- Halveer de komkommer en schraap de zaadjes eruit. De zaadjes gebruiken we verder niet in de salade. Snijd de komkommer in schuine plakjes en voeg toe aan het quinoamengsel.
- Halveer de tomaatjes en voeg deze ook toe. Meng alles goed door elkaar.
- Snijd de avocado in plakjes
- Schep de salade op een bord en garneer met de avocado, gerookte zalm en kiemgroente. Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Deze salade kan je zowel lauw- warm als koud eten. Je kan hem dus ook daags van te voren maken en de volgende dag meenemen naar je werk als lunchgerecht.
-Hou je niet van gerookte zalm? Deze salade is ook erg lekker met gerookte kip.