Quinoasalade met gerookte zalm

Maak eens deze heerlijke salade met quinoa en gerookte zalm die goed smaakt als lunch of als avondmaaltijd. 

Klaar in

15min

Bereidingstijd

10min

Deel dit recept

Categorie: Salades

Ingrediënten

Voor 1 Portie(s)

Ingrediënten

75 gram quinoa
100 gram gerookte zalm
0.5 stuks komkommer
100 gram (snoep) tomaatjes
0.5 stuks avocado
0.5 stuks citroen
0.5 theelepel mierikswortel
1 naar smaak peper zout
1 lepel kiemgroente
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)

Quinoasalade met gerookte zalm Werkwijze

  1. Zo maak je deze salade:
    • Neem een grote kom. Doe daar de mierikswortel, olijfolie, sap en van de halve citroen en peper en zout in. Roer dit goed door elkaar tot een dressing. 
    • Kook de quinoa in een pan met wat zout zoals beschreven op de verpakking. Voeg de quinoa na het afgieten toe aan de dressing.
    • Halveer de komkommer en schraap de zaadjes eruit. De zaadjes gebruiken we verder niet in de salade. Snijd de komkommer in schuine plakjes en voeg toe aan het quinoamengsel.
    • Halveer de tomaatjes en voeg deze ook toe. Meng alles goed door elkaar.
    • Snijd de avocado in plakjes
    • Schep de salade op een bord en garneer met de avocado, gerookte zalm en kiemgroente.  Eet smakelijk!

Opmerkingen

-Deze salade kan je zowel lauw- warm als koud eten. Je kan hem dus ook daags van te voren maken en de volgende dag meenemen naar je werk als lunchgerecht. 

-Hou je niet van gerookte zalm? Deze salade is ook erg lekker met gerookte kip.

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven