Plaattaart met gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn een fantastische combi met hummus. Voeg daar knapperig bladerdeeg aan toe en je hebt een super lekkere plaattaart! Ideaal als lichte avondmaaltijd. Tip: gebruik vooral de hummus die je zelf het lekkerst vindt!

Voorbereidingstijd

Koken

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

1 rol vers bladerdeeg
200 gram hummus (kies je eigen favoriet)
1 stuks aubergine
1 stuks courgette
1 rode paprika
200 gram cherrytomaten
200 gram kikkererwten
1 handje verse koriander (optioneel)
1 eetlepel ras el hanout

Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 220 graden boven-onderwarmte.
    • Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer een 0,5 cm breed. Snijd de paprika in grove stukken.
    • Verhit een grillpan en grill de groenten aan beide zijden zodat er mooie grillstrepen op komen.
  1.  
    • Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Roer de ras el hanout hier doorheen zodat ze allemaal bedekt zijn met deze kruiden.
    • Halveer de cherrytomaten.
    • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer het bladerdeeg in met de hummus, maar laat aan de randen een 0,5 centimer vrij.
    • Verdeel de groenten over de hummus. Verdeel ook de kikkererwten hier overheen.
    • Schuif de plaattaart in de oven en bak in 25 tot 30 minuten gaar.
    • Indien je verse koriander in huis hebt, is het lekker om dit eroverheen te strooien voor het serveren. 

Notes

  • Er zijn vele soorten hummus in de supermarkt te vinden. Ook kan je dit zelf maken. Gebruik voor deze plaattaart de hummus die je het lekkerst vindt, zoals bijv. met zongedroogde tomaat, kerrie of noten. Zo wordt het helemaal de plaattaart die bij jou past!
  • Houd je van pit? Voeg dan een gesnipperde of in ringen gesneden rode ui toe.

Reviews 4.5/5

Snel klaar, de combinatie van hummus en groenten is erg lekker!

15 aug 2022

Verrassend lekker

23 mei 2022

Add review