tonijn pesto pasta
Dit is een recept van onze tante. Een supermakkelijk en lekker recept voor een heerlijke pasta-pesto met tonijn.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
6
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
1 kilo uien |
3 tenen knoflook |
500 mililiter pesto |
400 mililiter creme fraiche |
4 stuks blikjes tonijn op water (56 gram uitlekgewicht) |
1 snaar smaak peper en zout |
15 mililiter olie om in te bakken |
1 bosje verse basilicum |
tonijn pesto pasta Werkwijze
- Zo maak je deze heerlijke pasta pesto:
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Hak de knoflookteentjes fijn.
- Verhit wat (olijf) olie op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem en smoor hierin de uien. Laat de uien licht karamelliseren. Dit kan wel 30 minuten duren.
- Voeg de laatste 2 minuten de fijngehakte knoflook toe.
- Laat intussen de blikjes tonijn uitlekken in een zeef.
- Voeg de uitgelekte tonijn, pesto en creme fraiche toe aan de gekaramelliseerde uien en roer dit goed door elkaar.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de pasta over de borden en schep er wat heerlijke pesto-tonijnsaus op.
- Garneer met een paar blaadjes verse basilicum.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Deze saus smaakt extra lekker met zelfgemaakte pesto.