tonijn pesto pasta

Dit is een recept van onze tante. Een supermakkelijk en lekker recept voor een heerlijke pasta-pesto met tonijn. 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 6 Perso(o)n(en)

Ingrediënten

1 kilo uien
3 tenen knoflook
500 mililiter pesto
400 mililiter creme fraiche
4 stuks blikjes tonijn op water (56 gram uitlekgewicht)
1 snaar smaak peper en zout
15 mililiter olie om in te bakken
1 bosje verse basilicum

tonijn pesto pasta Werkwijze

  1. Zo maak je deze heerlijke pasta pesto:
    • Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. 
    • Hak de knoflookteentjes fijn.
    • Verhit wat (olijf) olie op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem en smoor hierin de uien. Laat de uien licht karamelliseren. Dit kan wel 30 minuten duren. 
    • Voeg de laatste 2 minuten de fijngehakte knoflook toe.
    • Laat intussen de blikjes tonijn uitlekken in een zeef.
    • Voeg de uitgelekte tonijn, pesto en creme fraiche toe aan de gekaramelliseerde uien en roer dit goed door elkaar. 
    • Breng de saus op smaak met peper en zout. 
    • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
    • Verdeel de pasta over de borden en schep er wat heerlijke pesto-tonijnsaus op. 
    • Garneer met een paar blaadjes verse basilicum.
  2. Eet smakelijk!

Opmerkingen

-Deze saus smaakt extra lekker met zelfgemaakte pesto.

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven