Csirke paprika kip paprika

Het is oktober en deze maand zijn we in Hongarije! Hiervoor maakte ik deze heerlijke csirke paprika's of te wel kip paprika. Een stoofgerecht  met lekker veel gerookt paprikapoeder wat heerlijk combineert met pasta of rijst. Ik maakte hem met gnocchi. 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Portie(s)

Ingrediënten

20 gram roomboter
2 eetlepels olijfolie
8 stuks kippendijfilet
1 stuks ui
2 tenen knoflook
4 stuks paprika (mix)
2 eetlepels milde paprikapoeder
0.5 eetlepels pikante paprikapoeder
1 flinke eetlepel tomatenpuree

Csirke paprika kip paprika Werkwijze

  1. Zo maak je deze lekker csirke paprika:
    • Verhit de boter en  olie in een stoofpan op middelhoog vuur.
    • Snijd de kippendijfilets over de helft en breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel milde gerookte paprikapoeder. Roer goed door elkaar. 
    • Bak de kipfilets kort aan (2 minuten per kant) zodat ze bruin gekleurd zijn en schep ze uit de pan.  Zet het vuur iets lager en voeg indien nodig nog extra olijfolie toe.
    • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
    • Bak de ui 1-2 minuten in de pan. Voeg dan de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de paprikapoeders toe (mild en pikant) en bak een minuutje mee. 
    • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door het geheel. Schenk er vervolgens de tomatenblokjes bij en breng zachtjes aan de kook. Voeg de stukjes kip toe, roer goed door en zet het vuur lager. Doe de deksel op de pan. Het  geheel moet ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. 
    • Snijd intussen de paprika's in stukjes. Voeg deze stukjes na ongeveer 20 minuten toe en roer door het stoofgerecht. Doe de deksel er weer terug op en laat verder stoven. Roer het geheel nog 1 tot 2 keer door. 
    • Tegen het eind van je stooftijd maak je je bijgerecht klaar. Ik koos voor verse gnocchi. Deze is in 2 minuten gaar. 
    • Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met verse peterselie. 
  2. Eet smakelijk!

Opmerkingen

-Houd je van pikant? Voeg gerust meer toe van de pikante paprikapoeder. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven