Ovenschotel gehakt-aubergine-brie

Deze ovenschotel is heerlijk en makkelijk op een doordeweekse dag. Ook fijn: het is een ruime hoeveelheid, dus je kan er (mits geen grote eters) nog een keer van eten! 

Klaar in

Bereidingstijd

Wachttijd

25min

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

1 scheut olijf- of zonnebloemolie
1 stuks ui
300 gram (runder)gehakt
2 stuks aubergine
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 el Provençaalse kruiden
200 gram brie

Ovenschotel gehakt-aubergine-brie Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven-onder warmte.
    • Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes.
    • Verhit de olie in een (wok)pan en fruit hierin de ui.
    • Voeg als de ui glazig is het gehakt toe en bak dit rul.
    • Voeg dan de aubergine toe en bak gedurende ongeveer 5 minuten mee.
    • Kook ondertussen in een andere pan de vermicelli klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Voeg het blik tomatenblokjes toe aan de aubergine en roer goed door elkaar.
    • Giet de vermicelli goed af en voeg toe aan het aubergine-mengsel.
    • Breng alles op smaak met de Provençaalse kruiden en eventueel peper naar smaak.
    • Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. 
    • Snijd de brie in dunne plakken en bedek hier het mengsel mee.
    • Zet de ovenschotel voor ongeveer 20-25 min in de oven zodat de brie gaat smelten en een beetje bruin wordt.

Opmerkingen

Heb je een deel over of de ovenschotel een dag eerder gemaakt? Zet hem dan - afgedekt met aluminiumfolie - voor ongeveer 15-20 min op 150 graden in de oven.

Vergelijkbare Recepten

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven