Ovenschotel gehakt-aubergine-brie
Deze ovenschotel is heerlijk en makkelijk op een doordeweekse dag. Ook fijn: het is een ruime hoeveelheid, dus je kan er (mits geen grote eters) nog een keer van eten!
Klaar in
5min
Bereidingstijd
15min
Wachttijd
25min
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
1 scheut olijf- of zonnebloemolie |
1 stuks ui |
300 gram (runder)gehakt |
2 stuks aubergine |
1 blik tomatenblokjes (400 gram) |
1 el Provençaalse kruiden |
200 gram brie |
Ovenschotel gehakt-aubergine-brie Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven-onder warmte.
- Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes.
- Verhit de olie in een (wok)pan en fruit hierin de ui.
- Voeg als de ui glazig is het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg dan de aubergine toe en bak gedurende ongeveer 5 minuten mee.
- Kook ondertussen in een andere pan de vermicelli klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe aan de aubergine en roer goed door elkaar.
- Giet de vermicelli goed af en voeg toe aan het aubergine-mengsel.
- Breng alles op smaak met de Provençaalse kruiden en eventueel peper naar smaak.
- Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
- Snijd de brie in dunne plakken en bedek hier het mengsel mee.
- Zet de ovenschotel voor ongeveer 20-25 min in de oven zodat de brie gaat smelten en een beetje bruin wordt.
Opmerkingen
Heb je een deel over of de ovenschotel een dag eerder gemaakt? Zet hem dan - afgedekt met aluminiumfolie - voor ongeveer 15-20 min op 150 graden in de oven.