Dadeltaart
Dit is een receptje voor een lekker simpel dadeltaartje. Hij is makkelijk te maken en vrij neutraal van smaak. Ontzettend lekker als dessert ( met een bolletje vanille ijs) of gewoon bij de koffie. De nootjes maken de taart echt helemaal af.
Galerij
| Categorie: | De thuisbakkerij Nagerechten |
Ingrediënten
Voor
8
Portie(s)
Ingrediënten
| 200 gram ontpitte dadels (medjoul) |
| 375 milliliter volle melk |
| 1 stuks vanillestokje |
| 50 milliliter neutrale olie (bijv. zonnebloemolie) |
| 50 gram roomboter |
| 125 gram speltbloem |
| 1 theelepel bakpoeder |
| 1 theelepel baking soda |
| 1 mespunt zout |
| 75 gram gemengde noten |
Dadeltaart Werkwijze
- Zo maak je dit lekkere taartje!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm de melk samen met het vanillestokje.
- Voeg de dadels toe en week ze ongeveer 45 minuten.
- Doe het geheel in een blender of keukenmachine en mix glad.
- Voeg de gesmolten boter en de olie toe aan het mengsel.
- Mix in een grote kom de bloem, baking soda, zout en bakpoeder.
- Hak de noten grof.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng goed door elkaar.
- Mix 30 gram noten door het beslag.
- Vet een bakvorm van 18 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe het beslag in de vorm en verdeel de rest van de noten eroverheen.
- Bak het taartje in 50 minuten tot 1 uur gaar.
- Eet smakelijk!





