Dadeltaart

Dit is een receptje voor een lekker simpel dadeltaartje. Hij is makkelijk te maken en vrij neutraal van smaak. Ontzettend lekker als dessert ( met een bolletje vanille ijs) of gewoon bij de koffie. De nootjes maken de taart echt helemaal af. 

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij Nagerechten

Ingrediënten

Voor 8 Serving(s)

Ingrediënten

200 gram ontpitte dadels (medjoul)
375 milliliter volle melk
1 stuks vanillestokje
50 milliliter neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
50 gram roomboter
125 gram speltbloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
1 mespunt zout
75 gram gemengde noten

Bereidingswijze

  1. Zo maak je dit lekkere taartje!
    • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
    • Verwarm de melk samen met het vanillestokje. 
    • Voeg de dadels toe en week ze ongeveer 45 minuten.
    • Doe het geheel in een blender of keukenmachine en mix glad.
    • Voeg de gesmolten boter en de olie toe aan het mengsel.
    • Mix in een grote kom de bloem, baking soda, zout en bakpoeder.
    • Hak de noten grof.
    • Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng goed door elkaar. 
    • Mix 30 gram noten door het beslag.
    • Vet een bakvorm van 18 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.
    • Doe het beslag in de vorm en verdeel de rest van de noten eroverheen. 
    • Bak het taartje in 50 minuten tot 1 uur gaar. 
  2. Eet smakelijk!
  3.  

Be the first to post a review