Speculaas dadeltaart
Jaaaaaa Sinterklaas is weer in het land! Dat vind ik altijd supergezellig. De sint komt natuurlijk ook nog even bij ons thuis. Voor die gezellige avond maak ik natuurlijk iets lekkers. Deze keer is het een heerlijke speculaas- dadeltaart. Een supermakkelijk en snelle taart die niet in de oven hoeft. Maak jij hem ook dit weekend?
Klaar in
20min
Wachttijd
3u
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
10
Portie(s)
Ingrediënten
500 gram ontpitte medjoul dadels |
350 gram amandel speculaasjes |
250 gram roomboter |
1 stuks ei |
1 mespunt zout |
125 gram lichtbruine basterdsuiker |
0.5 eetlepel speculaaskruiden |
10 gram geschaafde amandelen |
Speculaas dadeltaart Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere taart:
- Houd 2 speculaasjes apart en rasp deze in een kommetje. Zet dit even opzij.
- Hak de speculaasjes in stukjes van 1-2 centimeter. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine. Lekker makkelijk.
- Verdeel de lepel speculaaskruiden en het mespunt zout door de speculaasjes.
- Hak de dadels in stukjes.
- Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem.
- Voeg de lichtbruine basterdsuiker toe aan de boter en roer goed door elkaar tot suiker iets oplost.
- Zet het vuur nu uit.
- Klop het ei los in een kommetje en voeg dit toe aan het boter suiker mengsel. Roer goed door met een garde om te voorkomen dat je roerei krijgt.
- Voeg de stukjes dadel en speculaas toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Vet een standaard maat taartvorm licht in en verdeel het mengsel in de vorm. Druk het geheel goed aan.
- Zet de vorm 3 uur in de koelkast.
- Haal de taart uit de vorm en bestrooi met de geraspte speculaasjes en de geschaafde amandelen.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Heb je nog een stukje taart over? Snijd deze in stukjes en vries ze per portie in. Zo heb je altijd iets lekkers bij de hand.